Rum sözcünün duası: Türkiye'yi Kıbrıs'tan kovarak Kıbrıslı Türkleri kurtaracağız!

13 Ağustos 2024

Güncelleme: 13 Ağustos 2024

A
A

Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Kıbrıs’ta çıkmazın aşılması yönünde her türlü çabayı sarf ettiklerini belirterek, hem Rumları hem de Türkleri kurtarmak adına ''Türkiye'yi'' kovmak istediklerini söyledi.

ZgotmplZ

Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Kıbrıs'ta mevcut statükonun bir çözüm olmadığını belirterek, bu çıkmazı aşmak için her türlü çabayı sarf ettiklerini iddia etti. Letimbiotis, Başpiskopos Makaryos'u anma töreninde yaptığı konuşmada, müzakerelerin yeniden başlaması yönündeki kararlılıklarını vurguladı.

Letimbiotis, mevcut kabul edilemez durumun ülkenin geleceği olamayacağını belirterek, Kıbrıs sorununa tek egemenlik, vatandaşlık ve uluslararası temsiliyete sahip, BM kararları ve AB normlarına dayalı bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Letimbiotis, Başpiskopos Makaryos'un "mücadelemiz Kıbrıslı Türklere karşı değil" sözünü hatırlatarak, Kıbrıslı Türklerin de Türkiye'nin işgalinin kurbanları olduğunu ve hem Rumları hem de Türkleri kurtarmak adına ''işgalciyi'' kovmak istediklerini iddia etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar