Rum Yönetimi, ara bölgede sıkışan sığınmacıları Türkiye'ye göndermeye çalışıyor

6 Haziran 2024

A
A

Ara bölgede mahsur kalan 27 sığınmacı için Rum Yönetimi, sığınmacıların Türkiye'den geldiğini savundu. Hükümet Sözcüsü Letimbiotis, Türkiye güzergahını kullandıklarını kabul ettiğini belirterek Türkiye'nin AB yükümlülüklerini hatırlattı.

ZgotmplZ

Ara bölgede mahsur kalan 27 sığınmacının durumu, hem sağlık hem de refah açısından ciddi endişe yaratıyor.

Bu kişiler arasında Suriye, İran, Afganistan, Sudan ve Kamerun'dan gelenler bulunuyor ve yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle zor şartlar altında yaşıyorlar.

UNFICYP Basın Sözcüsü Aleem Siddique, yaptığı yazılı açıklamada, sığınmacılar arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu belirtti ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Sığınmacılara gıda, su, barınma ve sağlık yardımı sağlanması gerektiğini vurguladı.

Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, sığınmacıların Türkiye güzergahını kullanarak Kuzey Kıbrıs'a ulaştıklarını kabul etti ve bunun Ankara'nın Brüksel'e olan yükümlülükleri açısından önemli olduğunu öne sürdü.

Letimbiotis, BM Barış Gücü ile sürekli temas halinde olduklarını ve insani yardım gerektiğinde hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, Yeşil Hat Tüzüğü'nün ve yükümlülüklerinin uygulanmasının önemini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar