Rum Yönetimi, eski Rum taşınmazlarla ilgilenen herkesin izini sürüyor

30 Haziran 2024

Güncelleme: 1 Temmuz 2024

A
A

Rum Yönetimi, KKTC'den eski Rum malı taşınmazları alan, satan, satılmasına aracılık eden kişilere ve reklamcılara karşı sürüklenen bir süreç başlattı.

ZgotmplZ

Rum basınında yer alan haberlerde, Rum yönetiminin KKTC'den eski Rum mülkleri alan ve satan kişileri tespit ederek kovuşturma başlattığı belirtiliyor.

Özellikle İsrailli iş adamı Simon Minstrel Aykut'un tutuklanmasının önemine vurgu yapılıyor, bu tutuklamanın diğer soruşturmaların da ilerlemesine yardımcı olabileceği ifade ediliyor.

Almanya vatandaşı Martin Josef Rikels'in, emlak alım-satımında aracılık yapmakla suçlanması ve Rum polisinin ifade vermesi için davet etmesine rağmen icabet etmeyerek uluslararası tutuklama emriyle arandığı bilgisi de yer alıyor.

Rum makamlarının, "sürek avı" kapsamında inşaatçılar, satıcılar, alıcılar, aracılar ve reklamcıları hedef aldığı ve bu çerçevede Türkler, Kıbrıslı Türkler, Ruslar, İsrailliler, İranlılar, İngilizler ve Avrupalıların izini sürdüğü belirtiliyor.

Rum Yönetimi'nin Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) tarafından yapılan işlemleri araştırdığı ve bu işlemlerin doğruluğunu teyit ettiği de aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar