Rum Yönetimi'nin faaliyetleri Türkiye'nin yakın takibinde

22 Ağustos 2024

A
A

Türkiye Savunma Bakanlığı, GKRY'nin faaliyetlerinin takip edildiğini, KKTC'nin güvenliği açısından olumsuz bir durum olmadığını belirtti.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Millî Savunma Bakanlığı'nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103'üncü, Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünü kutladı.

TC Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD VE İNGİLTERE'NİN GKRY'DE ASKER KONUŞLANDIRMASI

Bakanlık kaynakları, İsrail ve İran arasındaki gerginliğin ardından ABD ve İngiltere'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) asker konuşlandırmasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliğini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kıbrıs adasında son dönemde artan hareketlilik ve GKRY'nin devam eden faaliyetleri titizlikle takip edilmekte, KKTC'nin güvenliğine yönelebilecek her türlü tehdide karşı gerekli tedbirler alınmaktadır. Kim ne yığınak yaparsa yapsın, biz her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Şuan için KKTC'nin güvenliği açısından bir sıkıntı, olumsuz bir durum söz konusu değildir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar