Rüşvet alan hüküm giydi, veren serbest bırakıldı

Kamalı Haber, 10 Temmuz 2024

Güncelleme: 10 Temmuz 2024

A
A

Rüşvetten cezaevinde bulunan eski polis müfettişine 130 bin euro "rüşvet" verdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı, tutuksuz yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

"Rüşvet verme" suçlamasıyla önceki gün ülkeye girişte tutuklanan zanlı K.Ö., bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının, 2016-2017 yılları arasında Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görev yapan polis müfettişi Gülay Çekici’ye, kendisiyle ilgili soruşturmaları ve yapılacak operasyonları önceden bildirmesi için iki seferde toplam 130 bin euro rüşvet verdiğini söyledi.

Polis, Özalp’ın 2016 yılı içerisinde Çekici’nin başka kişilerle temasa geçmesine ve operasyonları önceden bildirmesi karşılığında aylık 20 bin TL rüşvet almasına aracılık yaptığını da belirtti.

Polis, rüşvet dosyasıyla ilgili soruşturmanın hali hazırda tamamlanmış olduğunu belirterek, zanlının teminata bağlanmasını talep etti. 

Mahkeme, zanlının yargılana kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 75 bin TL nakit teminat yatırması, 2 kefilin 400’er bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise imza vermesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

NE OLMUŞTU?

Gülay Çekici, 9 Ocak 2017 ile 9 Ağustos 2018 tarihleri arasında "haksız mal edinme" ve 2016 yılında "kamu görevlisinin rüşvet talebi", "resmi sırları ifşa" ve "görevi kötüye kullanma" iddiası ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 2019’da tutuklanmıştı. 

Bir akrabasının bankadaki para ve altınlarını zimmetine alıp, Girne’de ikamet ettiği apartman dairesi ve Esentepe’deki araziyi adına devraldığına ilişkin iddiaların yanı sıra mal varlığında değişimler tespit edilen Gülay Çekici, "rüşvet"le ilgili de soruşturulmuştu.

Çekici’nin yetkisiz olarak bulundurduğu gizli ibareli resmi evraklar ile dosyalar, dizüstü bilgisayarları, hard-diskler ve CD’ler de soruşturma tespit edilip emare yapılmıştı.

2021 yılında "haksız mal edinme", "kamu görevlisinin rüşvet talebi", "gizli bilgilerin ifşası" ile "görevi kötüye kullanma", "kamu görevlisi tarafından sirkat", "kamu görevlisi tarafından rüşvet alma" suçlarından yargılanan emekli polis müfettişi Gülay Çekici, Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunup 8 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar