Rusya'da düzenlenen Müslüman Forumu'nda Gazze konuşuldu

22 Eylül 2024

A
A

Rusya'da düzenlenen Müslüman Forumu'nda, İsrail'in Filistin'e saldırıları ele alındı. Forum sonunda, aşırıcılık ve İslamofobiye dikkat çeken bir mektup Rus lider Putin'e sunuldu. Forumda Gazze'deki krize çözüm çağrısında bulunuldu.

ZgotmplZ

Rusya'da düzenlenen 20. Uluslararası Müslüman Forumu ve Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi 8. Kurultayı'nda, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları önemli bir gündem maddesi olarak ele alındı. Moskova Merkez Camisi'nde gerçekleştirilen bu etkinlikte, Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Ravil Gaynutdin ve çok sayıda uluslararası temsilci hazır bulundu. Türkiye'yi temsilen İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri katıldı.

Filistin Devlet Başkanı Danışmanı Mahmud Habaş, yaptığı konuşmada İsrail'in Filistin'deki işgalinin sürdüğü sürece barışın mümkün olmayacağını vurguladı. Habaş, Birleşmiş Milletler'deki Filistin'e ilişkin kararların uygulanmadığını, özellikle ABD'nin bu kararlara engel olduğunu belirterek, Filistin halkının baskı altında olduğu sürece barışın mümkün olamayacağını söyledi. Ayrıca, kutsal değerlere yönelik saldırıların dünya genelinde bir din savaşına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Forumun sonunda, aşırıcılık ve İslamofobiye dikkat çeken bir mektup Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunuldu. Forumda Gazze'deki insani krize acil çözüm bulunması çağrısında bulunuldu ve Filistin-İsrail çatışmasının adil bir şekilde çözülmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, forum kapsamında basılan "Minaret" dergisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel bir sayı olarak yayımlandı ve dergide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova Merkez Camisi'nin açılışını yaptığı fotoğraf yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar