Rusya'da üç ayrı noktaya eş zamanlı terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var

23 Haziran 2024

Güncelleme: 24 Haziran 2024

A
A

Rusya'ya bağlı özerk Dağıstan Cumhuriyeti'nde akşam saatlerinde bir sinagog, bir kilise ve bir polis noktasına eş zamanlı terör saldırıları gerçekleştirildi. Saldırılarda 2'si polis olmak üzere en az dört kişi ölürken, 6 kişi de yaralandı.

ZgotmplZ

Rusya'ya bağlı Özerk Dağıstan Cumhuriyeti'nin Derbent ve Mahaçkale şehirlerinde bir polis noktası, bir sinagog ve bir kiliseye düzenlenen terör saldırılarında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

İlk belirlemelere göre, olaylarda ikisi polis olmak üzere en az dört kişi hayatını kaybederken, altı kişi de yaralandı.

Saldırıya uğrayan sinagog, ülkenin Kuzey Kafkasya bölgesindeki Dağıstan'da eski bir Yahudi topluluğuna ev sahipliği yapan Derbent'te bulunuyor.

UNESCO miras alanı olan şehirdeki Ortodoks Kilisesi'ne de eş zamanlı bir saldırı düzenlendi.

Rus devlet ajansı TASS'ın haberine göre, Derbent'te yerel saatle 18.00 civarında kimliği belirsiz kişiler otomatik silahlarla bir sinagog ve kiliseye ateş açtı. İlk belirlemelere göre, bir polis memuru öldü, bir polis memuru da yaralandı.

Dağıstan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada ise Derbent'ten 160 kilometre uzaktaki Mahaçkale şehrinde kimliği belirsiz kişilerin "Ermoşkin Caddesi'ndeki trafik polisi karakoluna ateş açtığı" belirtildi.

Avrupa medyasına yansıyan haberlerde, saldırıların arkasında IŞİD terör örgütünün olduğu öne sürüldü.

Öte yandan, Rusya'nın başkenti Moskova'da Mart ayında bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında en az 133 kişi hayatını kaybetmiş, 140'tan fazla kişi de yaralanmıştı. IŞİD'in üstlendiği saldırının ardından Rusya'da ulusal yas ilan etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar