Sadıkoğlu'nu ''eylem'' harekete geçirebildi! Asgari ücret için ilk toplantı cuma günü

10 Eylül 2024

Güncelleme: 10 Eylül 2024

A
A

Yeni asgari ücretin belirlenmesi için yarın başlayacak eylemler öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun cuma günü toplanması için taraflara çağrı yaptı.

ZgotmplZ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu (solda) ve Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun toplanması için taraflara çağrıda bulunması üzerine, yarın yapmayı planladığı eylemi askıya aldığını açıkladı.

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücret masasının toplanması için bakanlığa verdikleri 24 saatlik sürenin dolmasının ardından bakanlık önünde eylem yapma kararı aldıklarını hatırlattı.

Serdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın harekete geçtiğini ve komisyonun cuma günü saat 09.30’da bakanlık binasında toplanması için yazı gönderildiğini belirtti.

Bu gelişme üzerine Serdaroğlu, yarın saat 11.00’de bakanlık önünde gerçekleştirmeyi planladıkları eylemi askıya aldıklarını duyurdu.

KKTC, asgari ücret yılda 3 defa enflasyon farkı eklenerek güncellenmesi gerekiyor. Özel sektör çalışanları eylül ayı maaşlarını zamla almaları için, Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun toplanarak yeni ücretleri belirlemesi gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar