Sağanak yağış ve denizde fırtına bekleniyor

17 Ekim 2024

Güncelleme: 17 Ekim 2024

A
A

Bugün yer yer hafif sağanak yağmur ve yarın öğlene kadar denizde fırtına bekleniyor. Hafta sonu ise hava az bulutlu olacak, sıcaklıklar ise 3-4 düşerek 24-27 derece dolaylarında seyredecek.

ZgotmplZ

Meteoroloji Dairesi, 17-23 Ekim tarihleri arasındaki haftalık hava tahmin raporunu açıkladı.

Buna göre bölge, periyodun ilk yarısında alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli, ikinci yarısında ise yüksek basınç sistemi ile ılık ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

HAVA TAHMİNLERİ
  • Bugün parçalı bulutlu, yer yer hafif sağanak yağışlı,
  • Yarın parçalı ve az bulutlu,
  • Hafta sonu az bulutlu, öğle saatleri parçalı bulutlu,
  • Pazartesiden çarşambaya kadar az bulutlu.

En yüksek hava sıcaklığı periyodun ilk günü iç kesimlerde ve sahillerde 28-31 santigrat derece, diğer günlerde ise 24–27 santigrat derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgar; periyodun ilk günü kuzey ve batı yönlerden, orta kuvvette zaman zaman kuvvetli, diğer günlerde kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, cuma ve cumartesi ise kuvvetli, zaman zaman fırtınamsı olarak esecek.

DENİZDE 8 KUVVETİNDE FIRTINA

Öte yandan Daire, bugün sabah saat 06.00’dan yarın saat 13.00’e kadar bölge denizlerinden Taurus’ta fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

Açıklamada, bölge denizlerinden Taurus’ta kuzey ve doğu yönlerden esmekte olan rüzgarın, “8” kuvvetinde ve “fırtına” şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar