Sahte öğrenci kimliği alan ve hazırlayan şahıslar tutuklandı

Kamalı Haber, 7 Temmuz 2024

Güncelleme: 8 Temmuz 2024

A
A

Sahte öğrenci kimlik kartı ile üniversitenin servisinden ücretsiz yararlanan ve ona sahte belgeyi hazırlayan şahıslar tutuklanarak çıkarıldıkları mahkemede, zanlılara iki gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Sahte öğrenci kimlik kartıyla üniversitenin servisinden yararlanan 29 yaşındaki İranlı öğrenci B.M. ile sahte kimlik kartını hazırlayan Pakistanlı R.S.H.K., tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Polis, 5 Temmuz'da Gemikonağı’nda yaşayan B.M.'nin tasarrufunda bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) öğrenci kimlik kartının 2024 yılı Mart ayı içerisinde Güzelyurt’ta sakin R.S.H.K. isimli şahıs tarafından adına düzenlendiğini, zanlının kartı üniversiteye ait araca ücretsiz olarak binmek amacı ile sürücüye ibraz ederek tedavüle sürdüğünün tespit edildiğini söyledi.

Olayın çıkması üzerine her iki zanlının da tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını söyleyen polis, öğrenci kartının emare olarak alındığını, incelenmek üzere sahtecilik şubesine gönderileceğini belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar