Sahte ön izni telefonda düzenlediler... Yeğeni de tutuklandı

Kamalı Haber, 8 Temmuz 2024

A
A

Ön izin çıkarma vaadiyle, bir şahıstan sahtekarlıkla 313 bin TL para alan zanlının, sahte ön izinleri yeğeninin telefonunda hazırladıkları ortaya çıktı. Zanlıya, tutuklanan yeğeni ile birlikte üç gün daha tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli’de meydana gelen "sahtekarlıkla para temini" suçundan tutuklanan F.D.'nin ardından yeğeni E.D. de suçla bağlantılı tutuklanarak bugün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlı F.D.’nin Haziran 2024 ayı içerisinde Ilaman Gylyjov ile internet ve Gönyeli'de yüz yüze görüştükten sonra Türkmenistan'da ikamet eden ve KKTC'ye çalışmak için gelmek arzusunda olan Atajan Movlyanov'ya ön izin çıkarıp iş bulacağı konusunda vaatte bulunduğu  Ilaman Gylyjov'dan, sahtekarlık ve dolandırma niyetiyle toplamda 313 bin TL parayı internet bankacılığı ile temin ettiğini söyledi. Polis, zanlının ön izinin çıkmaması nedeni ile parayı iade edeceğini söylediğini ancak Ilaman Gylyjov'a 2 bin TL verdiğini açıkladı.

TELEFONUNDAKİ ÖN İZİN BELGELERİ SAHTE ÇIKTI

Şikayet üzerine tutuklanan zanlının emare olarak alınan cep telefonunda ilk nazarda yapılan incelemede birçok yabancı şahsın pasaport fotoğrafları ve ön izin belgelerinin tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, 3 gün süreyle tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde zanlının cep telefonunda bulunan çalışma ön izin belgeleriyle ilgili Çalışma Dairesinden araştırma yapıldığını ve söz konusu belgelerin tümünün sahte olduğunun belirlendiğini açıkladı.

"SAHTE BELGELERİ YEĞENİNİN TELEFONUNDA DÜZENLEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Polis memuru, zanlıdan izahat istendiğinde sahte ön izinleri yeğeni E.D.’nin cep telefonunda düzenlediklerini söylediğini ve Resmi Evrak Sahteleme suçunu işlediklerinin tespit edildiğini açıkladı.

E.D.'nin 7 Temmuz’da tutuklandığını, ifadesinde suçunu kabul ettiğini belirten polis, meseleyle ilgili geniş çaplı soruşturma yapıldığını, alınması gereken birçok ifade olduğunu belirterek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar