Sahte pasaportlu Rus'u Kuzey'e geçirmeye çalışan Kıbrıslı Rum, tutuklu yargılanacak

Kamalı Haber, 3 Haziran 2024

Güncelleme: 3 Haziran 2024

A
A

Sahte pasaportlu Rus uyruklu şahıs ile onu Metehan Sınır Kapısı'ndan para karşılığı geçirirken yakalanan Kıbrıslı Rum, tutuklu yargılanmak üzere 20 günü aşmayacak süre ile cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen sahte resmi belgeyi tedavüle sürme suçunda tutuklanan Kıbrıslı Rum D.E. ile Rus uyruklu S.S.A., yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, daha önce tutuklanan S.R. ile ilgili yapılan muhaceret kontrolünde ülkeye giriş-çıkış kaydının tespit edilmediğine vurgu yaparak, zanlının ihraç edilmek üzere karakola teslim edildiğini belirtti. 

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, aranan iki kişi olduğunu, incelenecek Mobese kamerası görüntüleri olduğunu, ancak zanlıların araştırmalarının geri kalan kısmına etki edemeyeceğini belirterek, tutuklu yargı talep etti.

Yargıç, zanlıların 20 günü aşmayacak süreyle cezaevinde tutuklu kalmalarına emir verdi.

NE OLMUŞTU?

30 Mayıs 2024'te saat 14.53 sıralarında Lefkoşa’da bulunan Metehan Kara Giriş Kapısında LBJ 418 plakalı araçla geçiş yapmaya çalışan D.E.’nin hem kendisinin, hem de yanında yolcu olarak bulunan S.S.A.’nın pasaportunu görevli memura vermiş ve S.S.A. için verilen Azerbaycan pasaportunun sahte olduğu anlaşılmıştı.

ARAÇTAN İNİP ASKERİ BÖLGEDEN KAÇTI

Kapıda pasaportlarla ilgili inceleme sürerken aracın arka koltuğunda oturan S.S.A.’nın inip, koşarak askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, KKTC’ye giriş yapmış ve olay yerinden kaçmıştı.

Tutuklanan D.E. ifadesinde, "aracına benzin almak için Ortaköy’de K-PET isimli benzin istasyonuna gittiğini, o esnada yanına yanaşan araçtaki tanımadığı iki erkek şahsın, "güneye geçemediklerini, kardeşleri olan S.S.A.’yı kuzeye getirmesini" talep edip, karşılığında 100 dolar teklif ettiklerini" söylemişti.

100 doları alan zanlı, Metehan Kara Girişi Kapısı'nda ara bölgeden S.S.A.’yı alıp, ülkeye geldiğini söylemiş ve 100 dolar nakit para zanlının tasarrufunda tespit edilerek emare olarak alınmıştı.

Petrol istasyonunda D.E.’nin yanına yanaşan kırmızı renkli ZUA 002 plakalı araç İskele’de tespit edilerek, kamera görüntülerinde, S.S.A. ile S.R.’nin araçta birlikte oldukları belirlenerek tutuklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar