Sahte sigorta poliçesinden 8 yıl sonra mahkemede

Kamalı Haber, 3 Eylül 2024

A
A

Çalıştığı şirketin kullanımda olmayan aracının sigorta poliçesine, başka bir araç için geçmişe dönük poliçe düzenleyen zanlı, 8 yıl sonra mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli’de meydana gelen “Evrak Sahteleme ve Tedavüle Sürme” suçlarından aleyhinde dava dosyalanan C.S., 8 yıl sonra teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayı aktaran polis, zanlının 16 Ocak 2016 tarihinde eski iş yeri olan Güneş Sigorta'ya ait kullanımdan kalkmış bir aracın poliçesine, T.K.’ye ait HS 769 plakalı aracın sigortası için 16 Ocak- 23 Ocak 2015 tarihlerini kapsayan poliçe düzenlemek suretiyle sahte belge düzenlediğinin tespit edildiğini söyledi.
 
Zanlının 5 Şubat 2016 tarihinde vermiş olduğu gönüllü ifadesinde işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini, 9 Mart 2016 tarihinde emare alınan evrakların incelemeye gönderildiğini ve 17 Kasım 2017 tarihinde gelen cevapta söz konusu sahtelemenin zanlının elinden çıktığının tespit edildiğini açıklayan polis, zanlıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 15 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 600 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar