Şampiyon Melekler'in aileleri Adıyaman'dan döndü

13 Haziran 2024

A
A

İsias Otel davasının dün yapılan üçüncü duruşması için Adıyaman'a giden aileler, ülkeye döndü. Sonraki duruşma 22 Ekim'de yapılacak.

ZgotmplZ

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüşülen İsias Otel davasının üçüncü duruşması ardından aileler bugün öğle saatlerinde yurda döndü.

Daha önceki duruşmalarda dinlenmeyen aile ve tanıkların söz aldığı dünkü duruşmada, avukatlar mütalaalarını sunarak, taleplerini dile getirmiş ve mahkeme ara kararlar almıştı.

Mahkeme, tutulu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına, Efe Bozkurt, statik proje müellifi Halil Bağcı, Bilge Açık, Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan ve Mehmet Göncüoğlu'nun ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Mahkeme ayrıca hakkında soruşturma izni çıkarılan kamu görevlileri dosyalarının akıbeti öğrenilerek, 9 Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanacak bilir kişi raporunun beklenmesi kararı almıştı.

Mahkeme bir sonraki duruşma tarihini de 22 Ekim olarak belirlemişti.

İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan’da Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmüş ve 72 ölü, 8 yaralı olan ana dosya ile 2 yaralının daha olduğu ek dosya birleştirilmişti. Dört gün süren ilk duruşmanın ardından, tek gün görüşülen ikinci duruşmada, mahkeme ara kararlar almıştı.

Mahkeme ikinci duruşmada; tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına, 8 sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına, ayrıca Gazi Üniversitesi dışında mümkünse teknik bir üniversiteden yeniden bilirkişi raporu talep edilmesine karar vermişti. Mahkeme, bir sonraki duruşma tarihini ise; 12 Haziran saat 10.00 olarak belirlemişti.

Duruşma ardından mahkeme, 14 Mayıs’ta Grand İsias Otel'le ilgili bilir kişi raporunun 9 Eylül Üniversitesi tarafından yeniden hazırlanmasına karar verdi.

Diğer yandan 28 Mayıs’ta ise; Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileriyle ilgili soruşturma izni vermişti.

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu’nun gerekçeli kararına göre, yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki; Ruhsat Büro Teknisyeni, Ruhsat Büro Şefi, İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma başlatılması emredilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar