Sarayönü'nde Filistin'e destek mitingi: İsrail ürünlerine boykot çağrısı

3 Ağustos 2024

Güncelleme: 4 Ağustos 2024

A
A

Lefkoşa Sarayönü'nde, İsrail'in Gazze saldırıları kınanarak, İsrail ürünlerine boykot çağrısının yapıldığı miting düzenlendi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Filistin İnisiyatifi, Lefkoşa Sarayönü’nde İsrail’in Gazze’de yürüttüğü "soykırımı" kınamak için miting düzenledi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre'nin de katılarak konuşma yaptığı mitingde, Töre’nin yanı sıra bazı bakanlar da hazır bulundu. 

Şehitler için saygı duruşu ile başlayan mitingde, İstiklal Marşı okundu, Hala Sultan Camii’nde görevli Murat Uzunköse Kuran-ı Kerim Tilaveti okudu.

Mitingde, "Terörist İsrail İşbirlikçi ABD", "Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık" sloganları atıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre mitingde yaptığı konuşmasında, çocukların ve annelerin katledildiği bir dünyada yaşandığına işaret etti.

Mescidi Aksa ve Gazze’den vazgeçilmeyeceğini kaydeden Töre, kan içen İsrail’e destek verilmesini de kınadı.

Gazze’de, Mescidi Aksa’da Filistin bayrağının dalgalanacağını belirten Töre, Filistinli şehitlerin ruhlarına rahmet diledi.

Töre, "Gönüllerimiz bir davamız bir…..Gazze'ye özgürlük Gazze'deki çocuklara özgürlük istiyoruz." dedi. 

İnisiyatif sözcüsü Ayhan Akkurt ise yaptığı konuşmada, Filistin halkının hürriyeti, namus ve canı için kendi canını feda eden İsmail Haniye’nin son arzusunu yerine getirmek için toplanıldığını kaydetti.

Gazze’de temiz su ve yiyecek bulmanın dert olduğunu, hastanelerin enkaz halde olduğuna dikkat çeken Akkurt, ABD ve yandaşlarının terör devleti İsrail’in ortağı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler ve NATO’nun da Gazze’de yaşanan vahşete yardımcı olduğunu ifade eden Akkurt, vahşetin Osmanlı’nın söz konusu topraklardan ayrıldıktan sonra planlanmaya başlandığını kaydetti. 

İsmail Haniye’nin sadece mazlumların önderi değil, fikir ve düşünceleriyle tüm mağdurların önderi olduğunu vurgulayan Akkurt, Kıbrıs Türkünün verdiği hürriyet mücadelesinin Filistinlilerin verdiği hürriyet mücadelesi ile aynı olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ta TMT’nin, Filistin mücadelesine öncülük eden yapılarla aynı anlamı taşıdığını kaydeden Akkurt, birlik çağrısında bulundu.

Akkurt, İsrail ürünlerinin boykot edilmesi ve Vakıflar İdaresi’nin başlattığı Filistin’e destek kampanyasına katılma çağrısında da bulundu.

Mitingde, Filistin’e Ekim 2023’de başlatılan saldırılarda, 26 bini kadın ve çocuk, 40 bin şehit verildiği ve 10 bin kayıp olduğu, 36 hastaneden sadece 16’sının kısmi hizmet verilebildiği belirtilerek, Filistin kampanyasına destek verilmesi ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar