Savcı sordu, polis yanıtladı: Trafikte tehlike arz ediyor

Kamalı Haber, 26 Ağustos 2024

Güncelleme: 26 Ağustos 2024

A
A

Yayaya çarpıp kaçtıktan sonra 10 gün sonra tutuklanan zanlının ehliyeti dava görülünceye kadar iptal edilirken, gerekirse yatılı tedavi için Barış Ruh ve Sinir'e sevk edildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu'nda meydana gelen kazada yayaya çarptıktan sonra kaçan ve 10 gün sonra yakalanan M.G. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, kazanın, 14 Ağustos günü, 00.15 sıralarında Demirhan kavşağı, Derin Mevzu Meyhanesi önünde yaşandığını, M.G.nin aracıyla yol kenarında yürüyen Muhammed Abdullah’a çarptığını hatırlattı.

KÜREK KEMİĞİ KIRILDI

Çarpmanın etkisiyle yolun soluna savrulan yayanın, okaliptüs ağacına çarptıktan sonra yol içerisine düştüğünü kaydeden polis, yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne kaldırılan yayanın sol kürek kemiğinde kırık oluştuğunu, tedavisinin ardından aynı gün taburcu edildiğini aktardı.

Kazaya neden olan M.G.'nin ise olay yerinden kaçtığını belirten polis, yapılan soruşturma ve tahkikat sonucunda 10 gün sonra 22 Ağustos günü, aracın ve sürücüsünün belirlendiğini anımsattı.

İLK İŞİ MAKİNİSTE GİTMEK OLMUŞ

Zanlının 23 Ağustos günü tutuklandığını, 24 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak, iki gün ek süre alındığını aktaran polis, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada, zanlının aracında kazadan dolayı oluşan hasarı tamir etmek için makiniste gittiğini belirlediklerini açıkladı.

Polis memuru, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını, KKTC vatandaşı olduğunu, Lefkoşa Türk Belediyesi'nde Trafik Şubesi'nde memur olarak çalıştığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

AVUKATI BARIŞ VE RUH'TA MUAYENE İSTEDİ

Zanlının avukatı ise ailevi sorunlardan dolayı müvekkilinin zor zamanlardan geçtiğini, psikolojik sorunları olduğunu belirterek, Barış Ruh Hastalıkları Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

SAVCI SORDU, POLİS YANITLADI: TRAFİKTE TEHLİKE ARZ EDİYOR

Savcı Behrat Mavioğlu ise doktor kontrolünden sonra bir teminat şartı belirlenmesini talep ederken, soruşturma memuruna sorular yöneltti.

Savcı kusurun kimse olduğunu sorunca, polis kusurun yüzde yüz zanlıda olduğunu söyledi.

Savcı, zanlının trafikte tehlike arz edip etmediğini de sordu. Polis memuru, zanlının trafikte tehlike arz ettiğini söyledi.

Bunun üzerine savcı, davaları görülünceye kadar zanlının ehliyetinin iptal edilmesini talep etti.

Mahkeme, zanlının üç gün daha tutuklu kalmasına, uygun görülürse Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yatılı kalmasına, ayrıca davaları görülünceye kadar ehliyetinin iptal edilmesine emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar