Sendikalar halkın güvenini yitirdi

16 Temmuz 2024

A
A

Her 5 kişiden 4’ü ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. En az güven duyulan kurumlar ise hükümet, Cumhurbaşkanlığı ve sendikalar...

ZgotmplZ

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS) tarafından Haziran 2024 tarihinde 500 kişinin katılımıyla düzenlenen ankete göre en önemli sorun “yeteneksiz ve beceriksiz siyasi liderler...”

EN AZ GÜVEN HÜKÜMET, CUMHURBAŞKANLIĞI VE SENDİKALARA VAR

Her üç ayda bir yapılan anketin sonuçlarına göre, toplumun en çok güven duyduğu üç kurum polis, yargı ve ombudsman olurken, en az güven duyulan kurumlar ise hükümet, Cumhurbaşkanlığı ve sendikalar oldu.

"İYİYE GİDİYORUZ" DİYEN SADECE YÜZDE 17.47

Katılımcılar arasında sadece yüzde 17.47 oranında bir kesim toplumda işlerin doğru bir yönde gittiğini söylerken, ekonomik durumun iki sene içerisinde daha iyiye gideceğini düşünenlerin oranının ise yüzde 12.9’da kaldı.

YÜZDE 80 ÜLKEYİ YÖNETENLERE GÜVENMİYOR

Katılımcılar, Cumhurbaşkanına güvenin yüzde 19.5, hükümete güvenin yüzde 17.5 ve Meclis’e güvenin yüzde 20.2 olduğunu belirtti. Buna göre, her 5 kişiden 4’ünün ülkeyi yönetenlere güvenmiyor.

Verileri yorumlayan CMIRS Direktörü Mine Yücel, en önemli sorunlar arasında ilk 5 sıradaki iki sorunun "yeteneksiz ve beceriksiz liderler" ve "yolsuzluk ve "yönetim" sorunu olduğuna dikkat çekti.

ÇIKAN SONUÇLARDAKİ TABLO DÜŞÜNDÜRÜCÜ

“Toplumun yüzde 50’si ülkenin yaşanabilir olduğunu düşünmüyorsa bu oldukça düşündürücüdür.” diyen Yücel, en çok ihtiyaç duyulan şeyin toplumu birleştirecek bir lider olduğunu söyledi. Yücel, “Yolsuzluk ve rüşvet gibi etkenlerle sosyal güven ciddi bir erozyona uğradı. Toplumla devlet kurumlarının yeniden birbirine güven duyması için adalet duygusunun yeniden yerleştirilmesine ihtiyaç var.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar