Sevinç yaşayan Üstel, gözyaşlarını tutamadı

22 Eylül 2024

Güncelleme: 22 Eylül 2024

A
A

UBP 23. Olağan Genel Kurultayı'nda, yeniden genel başkan seçilen Ünal Üstel, teşekkür konuşması yaptığı esnada gözyaşlarını tutamadı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 23. Olağan Genel Kurultayı'nda, Ünal Üstel yeniden genel başkan seçildi.

Lefkoşa'da düzenlenen kurultayda Üstel, oyların yüzde 65.8'ini alarak birinci olurken, Hasan Taçoy yüzde 33.0, Ahmet Melih Karavelioğlu ise yüzde 1.2 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından Üstel, duygusal bir konuşma yaparak partililere teşekkür etti.

Oy verme işlemi 21 Eylül Cumartesi günü saat 12:45'te başladı ve gece 24:00’te sona erdi. Oy sayımı sabah 06.30'a kadar sürdü.

10 BİN 134 ÜYE OY KULLANDI

UBP’nin 23. Olağan Kurultayı’nda 21 bin civarındaki üyeden 10 bin 134’ü, kurulan 13 sandıkta oy kullandı.

Üstel 6 bin 555, Taçoy 3 bin 284, Karavelioğlu ise 121 oy aldı, 176 oy ise geçersiz sayıldı.

ÜSTEL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Sonuçların açıklanmasının ardından tebrikleri kabul eden Üstel, teşekkür konuşması için yeniden kürsüye çıktığı esnada ve konuşma yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

Üstel, yaklaşık iki buçuk aydır süren köy, mahalle ve ilçe kongrelerinin ardından bugün demokrasi yarışının sonuçlandığını belirtti.

Bütün UBP’lilere teşekkür eden Üstel, “Bizim kurultaylarımız bayram havasında geçti.” diyerek UBP’nin KKTC’nin en büyük partisi olduğuna vurgu yaptı.

UBP’nin kurultaydan güçlenerek çıktığını belirten Üstel, “Kurultayda kazanan ya da kaybeden yok. Kazanan KKTC ve UBP’dir.” dedi.

İktidara geldiklerinde verdikleri sözleri tutarak yarım kalan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Üstel, bütün kesimleri kucakladıklarını dile getirdi.

“Dün dünde kalmıştır, biz yarınımıza bakacağız. Yarından sonra yolumuza devam edeceğiz. Bizi bekleye çok sorunlar var. Hükümet olarak, 2027 yılına kadar istikrarla, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” diyen Üstel, Kurultay’daki diğer adaylara da teşekkürlerini iletti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar