Sigortadan aylık alanlar, yoklamalarını internetten yapacak

13 Haziran 2024

A
A

Sosyal Sigortalar'dan aylık ve/veya gelir alanların yoklaması, bu yıl adreslerine bildirge gönderilerek değil, bildirgenin internet üzerinden doldurulması yoluyla yapılacak. Bildirge, ek belgelerle 3 Eylül'e kadar teslim edilecek.

ZgotmplZ MYK Haber

2024 Yılı yoklama işlemleri hakkında duyuru yaptı

Sosyal Sigortalar Dairesinden yaşlılık, malullük, dulluk ve yetimlik aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alan sigortalıların hayatta olduğuna ve aylık alma şartlarının devam ettiğine yönelik yoklama işlemleri 3 Haziran’da başladı, 3 Eylül’de sona erecek.

Daireden verilen bilgiye göre, Sosyal Sigortalar Dairesinden aylık veya gelir almakta olan sigortalıların Dairede kayıtlı adreslerinin güncel olmaması nedeniyle geçmiş yıllarda yoklama bildirgelerinin adreslerine ulaşmadığı gözlemlendiğinden, bu yıl yoklama işlemleri için sigortalıların adreslerine yoklama bildirgeleri gönderilmeyecek.

Bu yıl yapılacak yoklama işlemlerinde, Sosyal Sigortalar Dairesi kayıtlarındaki sigortalı bilgilerinin güncellenmesini sağlamak adına, yoklama bildirgesinin internet üzerinden doldurulması yöntemine geçildi.

"ssd.gov.ct.tr/yoklama" internet adresinden kimlik bilgileriyle giriş yaparak yoklama bildirgesini doldurabilecek sigortalıların, doldurulan yoklama bildirgesini imzalayıp, yetkili makamlardan onaylattıktan sonra talep edilen ek fiziksel belgelerle birlikte yoklamanın sona erdiği 3 Eylül tarihine kadar Daireye teslim etmeleri gerekiyor.

Yoklama bildirgesini internet üzerinden dolduramayacak sigortalılar ise, Sosyal Sigortalar Dairesi Şubelerinden veya "ssd.gov.ct.tr" adresinden temin edilecek yoklama bildirgesini doldurarak, benzer şekilde imzalayıp, yetkili makamlardan onaylattıktan sonra talep edilen ek fiziksel belgelerle birlikte yoklamanın sona erdiği 3 Eylül’e kadar Daireye verebilecek.

Yoklama bildirgesini Daireye şahsen getirip ispatı vücut yapacak olan Malullük / Yaşlılık aylığı veya Sürekli İş Göremezlik Geliri almakta olan sigortalılar için herhangi bir muhtar onayı gerekmeyecek, onay Daire memuru tarafından yapılacak.

BAŞKA KİŞİNİN ARACILIĞI VEYA POSTA YOLU İLE ULAŞTIRMA

Yoklama bildirgesini bir başka kişi aracılığıyla veya posta yoluyla Daireye ulaştıracak Malullük / Yaşlılık aylığı veya Sürekli İş Göremezlik geliri almakta olan sigortalıların, Dulluk / Yetimlik aylığı veya geliri almakta olan sigortalıların yoklama bildirgelerini Bölge Muhtarı tarafından onaylatmaları gerekmiyor.

YURTDIŞINDA YAŞAYANLARIN DURUMU

Yurtdışında ikamet eden sigortalıların doldurulan yoklama bildirgesi ile sunulacak diğer belgelerin KKTC Dış Temsilcilikleri tarafından tasdik edilmiş olması gerekiyor. KKTC Dış Temsilciliklerinin bulunmadığı ülkelerde ise belgeler, TC Büyükelçiliği / Başkonsolosluğu / Konsolosluğu tarafından tasdik edilebilir.

90 YAŞ ÜZERİNDEKİLER

Daireden aylık veya gelir almakta olan 90 yaş üzeri sigortalıların yoklamaları, bu yıl Ocak ayından itibaren Daire müfettişleri tarafından bizzat ziyaret edilerek yapıldı.

Yoklamaları Daire müfettişleri tarafından yapılan 90 yaş üzeri sigortalılara yeniden yoklama işlemi yapılmayacak. Kendilerine ulaşılamayan veya yurtdışında yaşayan 90 yaş üzeri sigortalıların ise 3 Eylül tarihine kadar yoklama işlemlerini yaptırması gerekiyor.

BİLDİRGEYİ TESLİM ETMEYENLERİN AYLIKLARI DURDURULACAK

Yoklama bildirgelerini belirtilen süre içerisinde doğru ve eksiksiz olarak doldurup teslim etmeyen sigortalıların aylıkları, işlemleri tamamlanıncaya kadar durdurulacak. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar