Simon Aykut'a 6 gün daha ek tutukluluk

14 Haziran 2024

A
A

KKTC'de, Rum malları üzerine inşaat yaptığı gerekçesiyle Güney'e geçerken tutuklanan Afik Grup kurucusu Simon Mistriel Aykut'a dün çıkarıldığı mahkeme tarafından 6 gün ek tutukluluk verildi.

ZgotmplZ

Afik Group'un kurucusu Simon Mistriel Aykut, Güney Kıbrıs Lefkoşa Bölge Mahkemesi'nin Perşembe günü verdiği karara göre altı gün daha gözaltında kalacak.

Rum medyasının haberine göre, hem İsrail hem de Portekiz pasaportu taşıyan 73 yaşındaki Aykut, KKTC'deki Rum mülklerine ilişkin 1 milyar avroluk bir kalkınma projesiyle ilgili suçlamalarla karşı karşıya bulunuyor.

Aykut, geçen hafta cuma günü Kıbrıs Rum Polisi tarafından Derinya barikatında tutuklanmıştı.

Polis, Lefkoşa Bölge Mahkemesi'nden Aykut için altı gün süreyle yeni bir gözaltı kararı çıkarılmasını talep etti ve karar onaylandı.

Dava kapsamında, Aykut'un İsrail ve Portekiz pasaportlu oğulları, 51 yaşındaki Afik Yaacov ve 49 yaşındaki Michael Mistriel Aykut da aranıyor. 

Üçünün de hakkında, suç işlemek için komplo kurmak, kabahat işlemek için komplo kurmak, başka birinin sahip olduğu gayrimenkullerde hileli işlemler yapmak, başkasına kayıtlı araziyi yasa dışı bulundurmak, kullanmak ve zimmete para geçirmek için komplo kurmak olmak üzere beş suçlama bulunuyor.

Afik Grup, Gazimağusa, Dipkarpaz, Esentepe, Tatlısu ve Boğaz bölgelerinde inşaat faaliyetlerinde bulunuyor.

Kıbrıslı Rumlar, mülklerinin imarına izin vermediklerini iddia ederek Aykut aleyhine ifade verdi.

Ayrıca bir Avrupa ülkesinden iki kişi Gazimağusa'da kentinde 235 bin avroya ev satın alarak polise tapu verilmediğini ifade etti.

2004’de geldiği KKTC'de, Mayıs 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte KKTC vatandaşlığı verilen, 1950 İzmir/Bergama doğumlu Aykut, 1977 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar