Simon Aykut'un avukatı bastırdı: Rum Yönetimi yargılayamaz!

29 Eylül 2024

Güncelleme: 29 Eylül 2024

A
A

Afik Grup CEO’su Simon Mistriel Aykut’un davası nedeniyle Rum tarafında ilk kez mahkemelerin, kendi yetki alanı dışında işlenmiş bir suçla ilgili karar verme yetkisi sorgulanıyor .

ZgotmplZ

Rum tarafında tutuklanan Afik Grup CEO’su Simon Mistriel Aykut’un davasının, Rum mahkemesinin yetki sorunları nedeniyle 18 Ekim’e ertelendiği bildirildi.

Lefkoşa Rum Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen dünkü duruşmada, savunma avukatı Nikoletta Haralambidu ve savcı Andreas Aristidis, mahkemenin davayı görme yetkisi konusunda birbirine karşıt görüşler sundu.

Savunma tarafı, mahkemenin yetkisiz olduğunu öne sürerek, suçun Rum Yönetiminin kontrolü altında olmayan bir bölgede işlendiği iddiasını gündeme getirdi. Haralambidu, bu argümanını desteklemek için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve uluslararası yargı organlarının kararlarına atıfta bulundu.

Bu gelişme, Rum yargı sisteminde alışılmadık bir durum olarak nitelendirilirken, mahkeme davayı 18 Ekim’e erteleyerek yetki konusunu değerlendirmeye aldı.

Özellikle İskele bölgesinde birçok inşaat projesi gerçekleştiren ve bu projelerin çoğunun Rum taşınmazlarına yapmakla suçlanan Afik Grubu'nun kurucusu Simon Mistriel Aykut, Haziran ayında Güney Kıbrıs'a geçmeye çalışırken tutuklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar