Şirket çekiyle sanal bet işine girmeye kalktı

Kamalı Haber, 19 Ağustos 2024

A
A

Sanal bet işi yapmak için çalıştığı şirketin çekiyle 600 bin TL'lik dolandırıcılık yaptığı iddia edilen zanlı, aleyhindeki davaları kabul etti.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de meydana gelen “çek sahteleme, tedavüle sürme ve müstahdem tarafından sirkat” suçlarından tutuklanan M.S. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, temmuz ayı içerisinde Alsancak’ta Ankara Caddesi'ndeki "Eviş Investment LTD" isimli işletmede çalışan M.S.'nin şirkete ait Ziraat Bankası çekinin boş yaprağını sirkat edip, aranan bir şahıs adına 600 bin TL yazıp imzayarak çeki sahtelediğini söyledi. 

Zanlının çeki yazdığı şahsın yönlendirmesiyle başka bir şahsa vererek, tedavüle sürdüğünü ve tutuklanan zanlının konu parayı "sanal bet" işi yapmak için kullandığını, ancak anlaştığı kişilerin yazılımın sorunlu olduğunu söylemesi üzerine işin iptal edildiğini aktaran polis, zanlının tutuklu olduğu sürede, zanlının şirket adına çek bozma yetkisinin bulunduğunun, ancak 600 bin TL’lik çeki şirket için bozmadığının belirlendiğini açıkladı.

Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının davalarını kabul ettiğini belirterek, teminat talep etti.

250 BİN TL NAKDİ TEMİNAT

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 250 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin bir milyon TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve iki haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar