Şirket vurgununda tutuklu sayısı 7'ye çıktı... Bir zanlı aranıyor

Kamalı Haber, 26 Temmuz 2024

Güncelleme: 26 Temmuz 2024

A
A

Haspolat'taki bir firmadan evrakta oynama yapılarak 12 milyon 270 bin TL çalınması olayıyla ilgili bir kişi daha tutuklanarak, toplam 7 kişi mahkemeye çıkarıldı. Zanlılara 3 gün ek tutukluluk verilirken, suçla bağlantılı bir kişi daha aranıyor.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Haspolat’ta pazarlamacı olarak çalıştığı Arnet Gıda Ltd'de sattığı ürünlerin bedeli olan 12 milyon 270 bin 382 TL parayı çaldığı gerekçesiyle tutuklanan P.İ., H.S., N.B., R.A., Ü.K. ile O.B.‘nin ardından suçla bağlantılı G.K. de tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Diğer bir suçla bağlantılı M.A. isimli şahsın P.İ.’nin tutuklandığı gün yurt dışına çıkış yaptığı anlaşıldı. 

Mahkemeye bilgi veren polis, P.İ.'nin Haspolat Sanayi Bölgesi 1'inci Sokak'ta faaliyet gösteren firmada pazarlamacı olarak çalıştığı, 2018 - 2024 yılları arasında müşterilere satmış olduğu gıda malzemelerinin karşılığında yazmış olduğu makbuz ve fatura üzerinde tibeksle oynama yaparak, toplam 12 milyon 270 bin 382 TL parayı şirket hesabına yatırmayarak, çaldığını söyledi.

Soruşturma kapsamında ilk tutuklanan zanlı P.İ.

Zanlının 18 Temmuz 2024’te teslim olup, işlediği suçları itiraf ederek, 5 suç ortağının daha olduğunu itiraf ettiğini açıklayan polis, zanlı P.İ.'nin ifadesinde bu suçu işlerken kendisine Ü.K., O.B., H.S., N.B. ve R.A. isimli işletme sahiplerinin de kredi kartlarını vererek ödeme yapıp, sonrasında bu ödemeleri iptal etmesine yardımcı olduklarını belirttiğini söyledi.

Polis, ilk etapta R.A., H.S. ve N.B.’nin daha sonra O.B. ve Ü.K.'nin polise teslim olduğunu belirterek, zanlı B.'nin Arnet Gıda’ya tüm ödemeleri nakit olarak yaptığını söylediğini, makbuz ve faturaları kendilerine verdiğini söyledi.

P.İ.’den B.'nin beyanıyla ilgili izahat istendiğinde, ödemeleri nakit olarak almadığını, kredi kartıyla yaptığını söylediğini aktaran polis, şimdiye kadar incelenen makbuz ve evraklarda P.İ., Ü.K., H.S. ve R.A.’nın kendi kredi kartlarıyla çekim yapıp daha sonra işlemleri iptal ettiklerinin belirlendiğini söyledi.

Polis, O.B.’nin iş yerindeki güvenlik kamerası görüntülerinin temin edildiğini ancak 15 günde bir silindiği için geriye dönük inceleme yapılamayacağını, P.İ.'nin cep telefonunda yapılan incelemede O.B.’ye ait ses kaydı tespit edildiğini, kayıtta, “Salı günü bana 5 kutu cips ayarla. Salı günü zengin olacan” dediğini aktararak, ses kaydının mukayesesinin yapılacağını açıkladı.

25 Temmuz’da Arnet yetkililerinden alınan bilgide G.K. ile M.A.’nın da çekim yaptıklarının öğrenildiğini aktaran polis, K.’nin aynı gün tutuklanırken, M.A.’nın 19 Temmuz’da ülkeden çıkış yaptığının belirlendiğini söyledi.

Polis, ayrıca çekim yapılan, ancak kime ait olduğu tespit edilemeyen 2 kredi kartının da incelendiğini, Arnet Gıda’da geriye dönük inceleme yapılacağını, çalınan miktarın ve zanlı sayısının artabileceğini, soruşturmanın devam etiğini belirterek, 3 gün ek süre istedi. 

Zanlı O.B. ile R.A.’nın avukatları talep edilen süreye itiraz edince duruşma gerçekleştirildi.

Uzun süren duruşmanın ardından huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç, daha önce verilen tutukluluk sürelerinin verimli değerlendirildiğini, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 3 gün ek tutukluluk emri verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar