Taçoy, şehit aileleri ve gazilerin desteğini istedi

27 Ağustos 2024

Güncelleme: 27 Ağustos 2024

A
A

Şehit Aileleri Ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Hasan Taçoy, "Yeni kabinede sizin başbakanlığınızda sorunlarımızı el birliği ile çözeceğiz." sözünü verdi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili ve genel başkan adaylarından Hasan Taçoy, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek, vizyonunu paylaştı, görüş ve önerilerini dinledi.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nin kendisinde çok farklı bir yeri bulunduğuna işaret eden Taçoy, şehidi olan bir ailede büyümüş olduğunu söyledi. Hasan Taçoy, “Bağlılığımızı ve içimizden geçen tüm duyguları birkaç kelimeyle ifade edebilmem mümkün değildir.” dedi.

Devletin şehit ailelerine ve gazilerine sahip çıkacağı kurumsal anlayışın yapısının sorgulanması gerektiğinin altını çizen Taçoy, “Devletin bu insanlara değer verdiğini göstermesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Hasan Taçoy, acı hatıraların ve tarihsel etkinin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, bunun dünyanın her yerinde geçerli bir gerçek olduğunu söyledi. “Bunları söyleterek geleceğe nasıl tedbirli gitmemiz gerektiğini anlatıyoruz.” diyen Taçoy, yaşananların gelecek nesillere anlatılması için yapılması gereken çok şey olduğunu belirtti.

Taçoy, sivil toplum örgütlerinin görevinin baskı yaratmak, devletin ise buna yanıt vermek olduğunu dile getirerek, halen travma şekline dönüşerek devam eden sorunların üstesinden gelinmesi gerektiğini kaydetti.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nin son derece ulvi bir görevi yerine getirmekte olduğunun altını çizen Hasan Taçoy, ülkenin geleceğine şekil verecek olan gençlere öğretilmesi, gösterilmesi ve hatırlatılması gereken unsurların tümünün dernek çatısı altında toplandığını ifade etti. Hasan Taçoy, “Bunları öğrenerek, bunları görerek , acı da olsa bilerek geleceğe şekil vermemiz lazım.” dedi.

Şehitlerin hangi uğurda canlarını feda ettiklerini unutmadıklarının ve asla da unutmayacaklarının altını çizen Taçoy, “Onların hatırasını, özlemini ve sevgisini yaşatmak boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

“Sizlerle birlikte olmak bana büyük bir güç vermektedir.” diyen Taçoy, başbakanlık görevinde Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği ile ortak projelere imza atacaklarını sözlerine ekledi.   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar