Taçoy'dan casusluk vurgusu

28 Haziran 2024

Güncelleme: 29 Haziran 2024

A
A

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, Güney’deki tutuklamalar konusunda Cumhuriyet Meclisi'nin devreye girmesini istedi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, Güney Kıbrıs'ta yaşanan tutuklamalar konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) atması gereken adımlar olduğunu belirtti.

Taçoy, Güney Kıbrıs'ta tutuklanan Alman vatandaşının gayrimenkul tapusu bulunmadığını, sadece sözleşme sahibi olduğunu ifade ederek, bu tutuklamanın ajanlık ve casusluk iddialarını ortaya koyduğunu söyledi.

Bu bağlamda, devletin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Taçoy, Cumhuriyet Meclisi'nin de bu konuda devreye girmesi gerektiğini, bir karar alınmasının faydalı olacağını belirtti. Kanal T'de gündemi değerlendiren Taçoy, KKTC'nin gayrimenkul faaliyetleriyle ilgili Güney Kıbrıs'ta yapılan tutuklamalar konusunda devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) bulunan temsilcilere dilekçelerin gönderilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, AB Dilekçe Komitesi'ne de dilekçeler yazılarak bir hareket başlatılması gerektiğini söyledi.

ABD'nin Güney Kıbrıs'ta sınıf tanımı yapılmamış bir yığınak yaptığını belirten Taçoy, Güney Kıbrıs'ın ABD'yi bir garantör gibi kabul ettiğini ifade etti. Ekonomik istikrarın bölgedeki barışın korunmasından geçtiğini, Kıbrıs'ta üç garantör ülke dışında hiçbir ülkenin askeri faaliyet gösteremeyeceğini belirtti. AB'nin taraflı bakış açısının kaotik bir ortam yaratacağını söyledi.

ERCAN'IN ELEKTRiK BORCU

"Biz bir devletiz ve ilk önce bunu kabullenmek gerekir" diyen Taçoy, dünyanın birçok yerinde tanınmamış küçük devletler olduğunu ve bu devletlerin tüm zorluklara rağmen varlıklarını koruduğunu ifade etti.

Ercan Havalimanı ile ilgili de konuşan Taçoy, havalimanına normal tarife yerine daha yüksek olan inşaat elektriği verilmesi konusunda bir itilaf yaşandığını ve ödeme şeklinin tarafların aralarında varacakları uzlaşıyla belirleneceğini belirtti.

Taçoy, ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini ve bu konudaki formülün kendisinde olduğunu belirterek, pahalılığı yansıtmamak adına ve istikrarı getirmek adına yapılması gerekenleri paylaşmanın önemli olduğunu vurguladı. İş insanlarından olumlu geri dönüşler aldığını da sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar