Tatar ayrı görüşecek... Üçlü görüşme olmadı

8 Eylül 2024

Güncelleme: 9 Eylül 2024

A
A

Rum lider Nikos Hristodulidis, 23 Eylül'de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile New York'ta görüşecek. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise 22 Eylül'de Guterres ile bir görüşme gerçekleştirecek.

ZgotmplZ MYK

Haber Merkezi

Rum lider Nikos Hristodulidis, 23 Eylül'de New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelecek.

Bu görüşme, Hristodulidis'in 24-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gidişi sırasında gerçekleşecek.

Hristodulidis’in 25 Eylül sabahı BM Genel Kurulu'nda konuşma yapması bekleniyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise 22 Eylül'de Guterres ile bir görüşme gerçekleştirecek. Tatar, bu görüşmede müzakere sürecinin başlaması için taleplerinin karşılanması konusundaki ısrarını dile getireceğini ifade etti.

 24 Eylül'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşacak.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve İngiltere Başbakanı Sir Keir Starmer ise 27 Eylül'de konuşmalarını yapacaklar.

Hristodulidis, Guterres ve Tatar arasında bir üçlü görüşme düzenleme çabalarının sürdüğünü, ancak bu girişimlerin şu ana kadar sonuçsuz kaldığını bildirdi.

Hristodulidis, Guterres'ten Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmelerin yeniden başlatılması için bir toplantı talep ettiğini belirtmişti. Ancak Tatar, böyle bir davet almadığını ve alsa bile kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar