Tatar, Londra'da Holguin ile görüşecek

27 Haziran 2024

Güncelleme: 27 Haziran 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, temaslarda bulunmak ve BM Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Holguin Cuellar ile görüşmek için İngiltere'ye gitmek üzere ülkeden ayrıldı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi'nin daveti üzerine düzenlenecek 7’nci Kıbrıs Türk Kültür Festivaline katılmak ve bazı temaslarda bulunmak amacıyla bu sabah ülkeden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de temasları kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Holguin Cuellar ile Londra'da bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca Manchester’de yaşamını sürdüren Kıbrıslı Türklerle buluşacak ve işyeri açacak. Ardından Londra’da Kıbrıs Türk Kültür Festivaline katılacak olan Tatar, bazı temaslar gerçekleştirecek ve pazartesi günü ülkeye dönmek üzere Londra'dan ayrılacak.

İngiltere’ye gitmeden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Rum liderliği tarafından son günlerde yapılan haddini aşan açıklamaların, popülizm amacını aşarak, sadece bölgesel güvenlik ve istikrarı olumsuz yönde etkilemekle kalmayıp, Kıbrıs adasını da potansiyel bir hedef haline getirme tehlikesi taşıdığını söyledi.

"RUM LİDER, SİYASİ ÇIKAR İÇİN ŞİDDETE TARAF OLUYOR"

“Rum lider yakın coğrafyamızda devam eden ateş çemberi ve dolayısıyla yaşanan insanlık trajedilerinden siyasi kazanım için sorumsuzca faaliyetlere girmek suretiyle şiddete taraf olmakta, adadaki huzur ve güvenliği tehdit eder bir siyaset yürütmektedir.” diyen Tatar, Rum liderliğinin, Türk Silahlı Kuvvetlerine de dil uzatma cüretinde bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs Türk tarafı olarak, Rum liderliğinin, üzerinde yaşadığımız coğrafyayı olumsuz yönde etkileyecek, daha da önemlisi halkımızın huzurunu kaçırmaya sebebiyet verecek her adımını kınıyoruz. KKTC, bölgesel barış ve istikrarı desteklemektedir ve yaşanan insanlık trajedisinin sona erdirilmesi için de üzerine düşeni yapmaya hazırdır.”

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Ada'ya dönüşüne kadar, Anayasa'nın 105'nci maddesi hükümleri uyarınca, Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Zorlu Töre Cumhurbaşkanı'na vekillik edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar