Tatar pahalılığı maaş artışlarına bağladı

31 Ağustos 2024

Güncelleme: 31 Ağustos 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de ciddi bir ekonomi bulunduğunu belirterek, "Pahalılık varsa ekonomistlerle bir konuşalım. Bu kadar maaş artışı yaparsak pahalılık olacak tabi." dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs konusunda izlediği siyaseti kendi başına oluşturmadığını, Türkiye Cumhuriyeti ile sürekli istişare içerisinde olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) 61'inci Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Tatar, "Teknik komitelerde, ekonomide, sağlıkta, turizmde, kapıların açılabilmesinde veya artırılabilmesinde her türlü işbirliğimizi sonuna kadar sürdürüyoruz." dedi.

Siyasetlerinin iletişimi ve diyaloğu sürdürebilmek ve gerçekçi bir çözüm bulabilmek olduğunu vurgulayan Tatar, masaya nasıl oturulacağının da Türkiye ile istişare içerisinde rayına oturtulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bugün KKTC’de yatırımların haddi hesabı olmadığını Kıbrıs Türkü’nün bugünleri hayal bile edemeyeceğini ifade ederek, KKTC’nin ekonomisi, sektörleri ve suyuna dikkat çekti.

"KARAMSARLIĞA KAPILMADAN BÜTÜN ENGELLER AŞILACAK"

Kabloyla elektriğin de geleceğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, karamsarlığa kapılmadan bütün engellerin aşılacağını, KKTC’de ciddi bir ekonomi ve yapı bulunduğunu Türkiye’nin de bunun yanında olduğunu söyledi.

Temeli atılan yonca kavşağın bile tek başına ekonomiye büyük katkı yapacağını vurgulayan Tatar, KKTC’deki yapıyı ayakta tutmak için büyük bir seferberlik içinde olunduğunu kaydetti.

"BİN DOLAR ASGARİ ÜCRET OLMAZ"

Ülkenin daha önce 1 milyar dolar olan ithalatın şimdi 3 milyar dolar olduğunu da vurgulayan Tatar, "Bu refah demektir." dedi.

Oy kaybı demek olsa bile doğruları söylemek gerektiğini de söyleyen Tatar, "Böyle asgari ücret olmaz. Bin dolar asgari ücret olmaz." dedi.

"BU KADAR MAAŞ ARTIŞI YAPARSAK TABİ PAHALILIK OLACAK"

Bir iktisatçı ekonomist olarak “asgari ücreti artıralım” derse, Cambridge günlerinde tüm okuduklarına ihanet olacağını, ayıp olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Pahalılık varsa ekonomistlerle oturalım bir konuşalım. Bu kadar maaş artışı yaparsak pahalılık olacak tabi. En büyük girdi maaşlardır” dedi.

Bunun böyle gidemeyeceğini, doğrular konuşulmazsa doğrunun bulunamayacağına dikkat çeken Tatar, “Döviz stabil gitti. Hayat Pahalılığı yüzde 30’dur 40’dır, verirsin yüz olur yüz otuz, olur yüz atmış, yüz atmışın yüzde 30’u 210. Döviz yerinde dururken reel olarak bu kadar artışı bu ekonomi nasıl kaldıracak... Bunlar için herkes elini taşına altına koyacak” şeklinde konuştu.

Tatar, “Cumhurbaşkanıysam doğruları söylemem lazım. Bunları da cumhurbaşkanı olarak söylüyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar