Tatar, partilere Holguin görüşmesi hakkında bilgi verdi

2 Temmuz 2024

Güncelleme: 2 Temmuz 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye dönmesi sonrası, Cumhurbaşkanlığı'nda siyasi parti lider ve temsilcileriyle bir araya geldi. Bir saat süren toplantının ardından açıklama yapılmadı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere temasları sonrası ülkeye dönmesinin akabinde, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi.

Kıbrıs konusundaki gelişmelerin ele alındığı, saat 11.15’te başlayarak bir saat süren toplantı sonrası açıklama yapılmadı.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile Londra’da gerçekleştirdiği görüşme hakkında bilgi verildi.

Toplantıya UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı yanında Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu katıldı.

İngiltere temaslarını tamamlayarak bu sabah yurda dönen Cumhurbaşkanı Tatar’ın görüşmedeki ekibinde ise, Müsteşar Okan Donangil, Özel Temsilci Güneş Onar, Hukuk İşleri Danışmanı Sülen Karabacak ve Güven Yaratıcı Önlemler ve İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Seniha Birand Çınar da yer aldı.

Siyasi parti temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı’na gelişlerinde Özel Kalem Müdürü Çağın Zort ile Özel Danışman Muslu Akgüney karşılamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar