Tatar ülkeye döndü, Töre'nin vekaleti sona erdi!

8 Ekim 2024

Güncelleme: 8 Ekim 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’deki programını yarıda keserek, saat 18.20 sularında yurda döndü. Tatar'ın dönmesiyle Meclis Başkanı Zorlu Töre'nin ise vekaleti sona erdi. Meclis'in Başkanlık seçimi için toplanması bekleniyor.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'deki programını yarıda keserek saat 18.20'de Ercan Havalimanı'na döndü. Tatar, Meclis'teki başkanlık seçimindeki sorunlar nedeniyle acilen yurda döneceğini belirtmişti.

Bu dönüşle birlikte vekalet görevini üstlenen Meclis Başkanı Zorlu Töre'nin vekaleti de sona erdi.

Başbakan Ünal Üstel, Tatar ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığına gidecek. Töre'nin, Meclis'e gelerek Danışma Kurulu'nu toplaması ve Genel Kurul oturumunu yeniden başlatması bekleniyor. Zorlu Töre'nin Cumhurbaşkanlığı vekaleti Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile resmi olarak sona erdi.

Tatar'ın yurt dışında olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'na Meclis Başkanı Zorlu Töre vekalet ediyordu. Töre'ye ise Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe vekalet ediyordu.

CTP'nin aldığı karar üzerine Özdenefe'nin toplantıya başkanlık etmeyeceği açıklanmıştı. Bu nedenle, Cumhuriyet Meclisi toplanamıyordu.

Cumhurbaşkanı'nın yurda dönmesiyle Meclis'in, Töre başkanlığında toplanması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar