Tatar: Yurt dışında yaşayan yüz binlerce Kıbrıs Türkü’nün ortak sevdası KKTC'dir

11 Eylül 2024

A
A

Londra'da Kıbrıslı Türk iş insanı Işık Vedat'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türkü'nün başarısının, KKTC devletinin daha da güçlenip, ileriye gidebilmesi için önemli olduğunu vurguladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra'nın Leyton bölgesinde Kıbrıslı Türk işadamı ve Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi üyesi Işık Vedat'ı iş yerinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yurt dışında elde ettiği başarıdan dolayı Kıbrıslı Türk iş adamı Işık Vedat’ı tebrik etti.

Yurtdışında Kıbrıslı Türklerin sürdürmüş olduğu çalışmalara değinen Cumhurbaşkanı Tatar, bu çalışmaların Kıbrıs Türk devletine fayda ve katkısı olduğunu, yapılan yatırımların, bu sayede artan iş birliklerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına olanak sağladığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışında yaşayan yüz binlerce Kıbrıs Türkü’nün tek yürek olduğunu ve ortak sevdasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğunu belirtti.

Yurtdışında yaşayan tüm Kıbrıslı Türklere seslenen Tatar, “Kıbrıs Türkü olarak elde ettiğiniz başarılar hepimizin başarısıdır ve KKTC’nin sesini duyurmasıdır. Hepimiz, aynı temennilerle kendi kimlik, maneviyatımız ve varlığımız ile mücadelemizi sürdürmekteyiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Işık Vedat ise, yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi ve milli değerlere sahip çıkarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar