Tatar'dan küçük partilere veto!

1 Ekim 2024

Güncelleme: 1 Ekim 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis'te yer alan parti başkanları ile Meclis dışındaki HP ve TDP Genel Başkanlarını, New York temasları ile ilgili bilgilendiriyor. Tatar'ın Meclis dışındaki diğer partilerle toplantı yapmamasına tepki gösterildi.

ZgotmplZ

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York temasları ile ilgili siyasi partileri bilgilendiriyor. 

Cumhurbaşkanlığında saat 14.30'da başlayan siyasi partileri bilgilendirme toplantısında, ilk olarak Meclis'te yer alan partilerle başladı. 

Toplantıya, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman,  Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı katıldı.

Cumhurbaşkanı'nın New York temaslarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı bir saat sürdü ve 15.30'da tamamlandı.

Siyasi parti başkanları basına açıklama yapmadan Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bunun ardından da saat 16.00’da Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, 16.30’da ise Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Zeki Çeler ile görüştü.

Meclis dışındaki diğer partilerle görüşmeyen Tatar'a, Milliyetçi Demokrasi Partisi'nden tepki geldi.

MDP'DEN TEPKİ

MDP Genel Sekreteri Sunalp Derviş, Tatar’ın MDP’yi toplantıya davet etmemesini eleştirdi.

Sunalp Derviş, yazılı açıklamasında, milli görüşlere tercüman olan, milli menfaatleri muhafaza ve müdafaa etmeyi asli görevi addeden Milliyetçi Demokrasi Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantıya davet edilmesinin bir ihmal olmasına ihtimal vermediğini belirterek, Ersin Tatar’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda MDP’den de destek istediğini savundu.

Ülkedeki siyaset anlayışını “kokuşmuş” diye niteleyen Derviş, “Milliyetçi Demokrasi Partisi haricindeki geniş bir çevre ‘milliyetçilik’ avazlarında da kendini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar