Tatar'dan, "mavi vatanda arama kurtarma kabiliyetini güçlendirdikleri" vurgusu

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın deniz safhası, Gazimağusa'da başladı. Basın brifinginde konuşan Tatar, "Mavi Vatan'da hak hukuk ve güvenliğimiz yanında arama kurtarma kabiliyetimizi de güçlendiriyoruz." dedi.

ZgotmplZ

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı Deniz Safhası başladı.

Dün, kara safhasının icra edildiği tatbikatın deniz safhası, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla, Gazimağusa açıklarında icra edilecek.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı Deniz Safhası basın brifingine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı. 

Gazimağusa Limanı’nda, Sahil Güvenliğe ait TCSG Yaşam isimli gemide yer alan basın brifingi sonrası basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, tatbikatın ikinci gününde Doğu Akdeniz'de, mavi vatan dedikleri alanda Kıbrıs Türk halkının hak hukuk ve çıkarlarını korumak yanında, insani arama kurtarma kabiliyetini de güçlendirmek için çalıştıklarını söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile KKTC güvenlik makamlarına teşekkür eden Tatar, Doğu Akdeniz’de mavi vatanda arama kurtarma kabiliyet gücünü göreceklerini kaydetti. 

KKTC güçlendirilirken, güvenlik, göçmen sorunları, milli çıkarlar, hak hukuk ve insanlık için imkan kabiliyetleri geliştirmeye devam edeceklerini ifade eden Tatar, bağımsız bir Türk devleti olan KKTC’nin Türkiye’nin desteğiyle her alanda güçlendiğini vurguladı.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın kara safhası, dün Girne 101 Evler bölgesinde icra edilerek, başarıyla tamamlanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar