Tatar'dan Şuşa değerlendirmesi: Tanınma bir günde olmayacak

6 Temmuz 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyeliği ve liderler zirvesi toplantılarında yer almasını, tanınma yolundaki adımların başarıyla geleceğe taşınması olarak değerlendirdi. 

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan'ın Şuşa kentinde katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayrıresmi Zirvesi'ni BRT’de katıldığı ana habere değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, TDT zirvesi sonrası Şuşa’dan Bakü’ye geldiğini, yarın da öğle saatlerinde KKTC’ye döneceğini belirtti. 

"LİDERLER ZİRVESİNE KATILMAK ÖNEMLİ"

Tatar, TDT’ye girdikten sonra KKTC olarak çeşitli toplantılarda yer aldıklarını ancak liderler zirvesine katılmanın önemli olduğunu söyledi. 

Azerbaycan’ın bu süreçte KKTC’ye desteğinin artığını, zirvede de tanınmış devletin devlet başkanı gibi ağırlandıklarını ifade eden Ersin Tatar, bu gibi zirveler sayesinde diğer TDT ülkeleriyle de münasebetlerin güçlendiğini kaydetti. 

KKTC’nin TDT üyeliği ile Türk devletleri ile Akdeniz arasında köprü oluştuğunu belirten Tatar, KKTC’nin stratejik önemine dikkat çekti. 

"TÜRKİYE’NİN TAM DESTEĞİ İLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

Türkiye’nin tam desteği ile yollarına devam ettiklerini vurgulayan Tatar, bugün zirve çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de görüşme fırsatı bulduğunu söyledi. 

Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine zirveye geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu gece Avrupa Şampiyonasında önemli bir maça çıkacak olan Türkiye’ye de başarılar diledi. 

TDT zirvelerinde bundan sonra da yer alacaklarını belirten Tatar, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun da katıldığı zirvede, Hakan Fidan’ın da KKTC’ye destek verdiğini ve TDT’yi KKTC’ye desteğe çağırdığını söyledi. 

Türkiye’nin her yerde olduğu gibi TDT’de de KKTC’ye destek verdiğini ifade eden Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e, kendisini olağanüstü zirvede en üst seviyede ilgiyle karşıladığı için teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, TDT üyeliği ve zirvelere katılmalarının, KKTC’nin görünürlülüğün artması yanında tanınma yolundaki adımların başarıyla geleceğe taşınması anlamına geldiğini kaydetti. 

"TANINMA BİR GÜNDE OLMAYACAK"

Ersin Tatar, tanınmanın bir günde olmayacağını ancak bu çalışmaların gelecek için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Cevdet Yılmaz ile görüşmesini de değerlendirerek, dış siyasetteki desteğe teşekkür ettiğini, bunun yanında zirveyi değerlendirdiklerini söyledi. 

BM Genel Sekreteri'nin kişisel temsilcisinin 10 Temmuz’da raporunu sunmasının beklendiğini ifade eden Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni siyasetin arkasında olduğunu vurguladı. 

TDT zirvesinde Fidan ve Yılmaz ile görüşme fırsatı bulmasından dolayı memnuniyetini beliren Ersin Tatar, Yılmaz ile ekonomik konulara da değindiklerini kaydetti. 

Dış temaslardaki başarının içte de ekonomik iş birliği protokolü ile altyapı yanında ekonomiye  de yön vererek sağlanacağını ifade eden Tatar, bütün projelerin protokol kapsamında hayat bulması için çalışıldığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye'deki enflasyonun düşürülmesi için yapılan çalışmaların KKTC’ye de olumlu yönde yansımasının olacağını belirtti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar