Tatar'dan Türkevi paylaşımı

24 Eylül 2024

Güncelleme: 24 Eylül 2024

A
A

New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkevi'ndeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilciliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

ZgotmplZ

Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu kapsamında temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar çalışmalarını BM Merkezi karşısındaki Türkevi'nde yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temsilciliğinde yürütüyor.

Tatar, bu sabah sosyal medya hesaplarından bir fotoğrafını, "New York’ta Türkevi’nde 13. kat KKTC Temsilciliğinde … İyi çalışmalar" notuyla paylaştı.

Tatar, 28 Eylül'de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelecek.

TÜRKEVİ HAKKINDA

Türkevi, ABD'nin New York şehrinde bulunan 36 katlı ve 171 metre yüksekliğindeki bir gökdelendir. Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olan binada ülkenin başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler nezdinde daimi temsilciliği hizmet vermektedir.

1958'de inşa edilen ve 1977’de Türkiye Cumhuriyeti tarafından satın alınan 12 katlı ve 45 metre yüksekliğindeki ilk Türkevi binasında Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ve bağlı ataşelikler, Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, T.C. Merkez Bankası New York Temsilciliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği ofisleri faaliyet göstermeye başladı.

İhtiyaçları karşılamakta yetersiz kalması üzerine, 2017'de yıkılan önceki bina yerine yapılan yeni Türkevi binasının resmî açılışı 20 Eylül 2021'de gerçekleştirildi. 20 bin metrekare alana sahip yeni Türkevi binası, hemen karşısındaki BM binası, yanındaki UN (Birleşmiş Milletler) Plaza ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliği'nin yanında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar