TDP tasarıyı eleştirdi: 3'üncü ülke yurttaş istihdamını teşvik ediyor ve ırkçı

26 Haziran 2024

Güncelleme: 26 Haziran 2024

A
A

TDP MYK üyesi Yaylalı, 3'üncü ülkeden gelenlerin çalışmasına ilişkin hazırlanan yasa tasarısını ırkçı bir yaklaşım olarak niteleyerek, TDP'nin, işsizliğin azaltılması için yurttaş istihdamını teşvik edecek yasa çalışmasının hazır olduğunu söyledi.

ZgotmplZ Temsili foto

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Ekonomik Kalkınma ve Yerel İş Gücü Politikalarından Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Erman Yaylalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üçüncü ülke yurttaşları ile ilgili hazırladığı yasa tasarısını eleştirdi.

"IRKÇI BİR YAKLAŞIM"

Yazılı açıklama yapan Yaylalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üçüncü ülke yurttaşları ile ilgili yeni yasa yapılması yönündeki basına açıklanan çalışmalarını hayret ve üzüntü ile takip ettiklerini söyleyerek, üçüncü ülke yurttaşlarına belirli şartlar altında barınma ve beslenme sağlanması koşuluyla mevcut asgari ücretin yüzde 30’u altında ücret verilmesi ana fikriyle hazırlanmaya çalışılan yasanın ırkçı bir yaklaşım olduğunu savundu.

TDP MYK üyesi Erman Yaylali
“ÜÇÜNCÜ ÜLKE YURTTAŞLARININ İSTİHDAMININ TEŞVİKİ KABUL EDİLEMEZ”

Yaylalı, “Gençlerimizin sürekli olarak yurtdışına göç ettiği, Kıbrıs’ın güneyinde iş bulabilmek için sıra beklediği bir dönemde üçüncü ülke yurttaşlarının Kıbrıs’ın kuzeyinde istihdam edilmesinin yasalar eliyle cazip hale getirilip teşvik edilmesi, TDP olarak bizim asla kabul edebileceğimiz bir anlayış olamaz.” dedi.

“TDP, GENÇLERİN HAYATINI ÜLKESİNDE KURMASINI SAĞLAYACAK”

Ülke yönetimine talip olanların esas amaçlarının; yurttaşların işgücü piyasasına girişlerinin sağlanabilmesi ve bu sayede ülkedeki işsizliğin azaltılması olması gerektiğini kaydeden Yaylalı, TDP’nin yönetimde söz sahibi olacağı dönemde; yurttaşların istihdamının teşvik edilerek, binlerce gencin göç etmesini önleyerek, hayatlarını kendi ülkelerinde kurmaları sağlanacağını vurguladı.

Yaylalı, özellikle yurttaşların çalışmayı tercih ettiği sektörlerde yabancı işgücüne belirli şartlar altında kota uygulaması getirileceğini söyleyerek, konuyla ilgili yasal çalışmalarının hazır olduğunu kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar