TDT'de haritacılıkta iş birliği: KKTC de katıldı

8 Ekim 2024

A
A

KKTC, haritacılık alanında çok taraflı ilişkilerin kurulması amacıyla Ankara'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Haritacılık Kurumları Başkanları Toplantısı'na katıldı.

ZgotmplZ

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Haritacılık Kurumları Başkanları 1’inci Toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Harita Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre; toplantı TDT üye ve gözlemci ülkelerin ulusal/askeri haritacılık kurum temsilcileri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra, TDT Genel Sekreter Yardımcısı Sadi Jafarov ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay da katıldı.

Toplantıda; TDT üye ve gözlemci ülkeleri olan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yer aldı.

30 Eylül - 01 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen toplantıyla; TDT çatısı altında haritacılık alanında çok taraflı ilişkilerin kurulmasına yönelik adımların atılması, Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci üye ülkelerin haritacılık alanındaki bilgi ve tecrübesini diğer ülkelere aktarması, ortak çalışma alanlarının araştırılması hedefleniyor.

KKTC'yi temsilen Harita Dairesi Müdürlüğü'nün katıldığı toplantı sonunda; “Türk Devletleri Teşkilatı Haritacılık Kurumları Başkanlarının Haritacılık Alanında İş Birliğine Yönelik Deklarasyon Metni” imzalandı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar