Tehlikeli istatistik: Cep telefonu kullanırken yakalanan sürücü sayısı bir yılda yüzde 50 arttı

30 Nisan 2024

Güncelleme: 30 Nisan 2024

A
A

Trafik kazalarının hız ve alkolden sonra en büyük sebebi olan direksiyon başında cep telefonu kullanımı, bir önceki yılın ilk 4 ayına göre yüzde 50 artış gösterdi. Polis, sürücüleri direksiyondayken cep telefonu kullanmamaları konusunda uyardı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı istatistikleri açıklandı.

Polis Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2023 yılında polis tarafından yapılan trafik denetimlerinde, sürüş esnasında cep telefonu kullandığı tespit edilen ve rapor edilen araç sürücüsü 12 bin 322 oldu.

2024'ün ilk 4 aylık diliminde ise sayı (1 Ocak - 28 Nisan 2024) 5 bin 906 oldu.

4 aylık periyotlar karşılaştırıldığında, cep telefonu kullanırken yakalanan sürücü sayısının bir önceki yıla göre yüzde 50 arttığı görülüyor.

"DİREKSİYONDAYKEN CEP TELEFONU KULLANMAYIN"

Polis Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, 22 - 28 Nisan tarihleri arasındaki denetimlerde de, sürüş esnasında cep telefonu kullandığı tespit edilen toplam 957 araç sürücüsünün rapor edildiği bildirildi. 

Açıklamada, sürücülere şu uyarılarda bulunuldu:

"Sürücülerimize hatırlatmak isteriz ki; sürüş sırasında cep telefonu kullanma yasağı, sadece telefonunu kulağa götürmek suretiyle konuşma yapmayı değil, aynı zamanda hoparlör, kulaklık veya Bluetooth üzerinden yapılan konuşmaları veya telefonda mesaj yazmak, bir şeyler izlemek gibi davranışları da kapsamaktadır.

Bu yasağın temel dayanağı, sürüş sırasında cep telefonu kullanan bir kişinin dikkatini büyük oranda telefondaki eyleme veya konuşmaya vereceğinden dolayı yoldaki tehlikeleri ve uyarıcı levha ve işaretlerin neredeyse üçte birinin (1/3) farkına varamaması, dolayısı ile gereken tepkiyi verememesi neticesinde maalesef kazaların kaçınılmaz hale gelmesidir.

Trafikte polis denetimlerinin her konuda devam edeceğini  hatırlatır, tüm sürücüleri trafik kullarına uyarak kazaların önlenmesinde katkı sağlayamaya davet ederiz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar