Teröristler PKK'lı çıktı!

23 Ekim 2024

Güncelleme: 23 Ekim 2024

A
A

Ankara'daki TUSAŞ tesisine yapılan terör saldırısını gerçekleştiren erkek teröristin PKK terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların sürüyor.

ZgotmplZ

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 kişi ise yaralandı. Saldırıyı düzenleyen 2 terörist etkisiz hale getirilirken, saldırının PKK terör örgütü tarafından planlandığı ortaya çıktı.

SALDIRI ANI GÖRÜNTÜLERİ

Olay anına dair güvenlik kamerası görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde teröristlerin sırt çantaları ve silahlarıyla binaya girdikleri anlar yer alıyor. Teröristlerden birinin kadın olduğu tespit edildi.

KİMLİKLERİ VE KULLANILAN SİLAHLAR

Kimlik tespit çalışmalarında erkek teröristin 1992 doğumlu ve Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı olduğu ve PKK terör örgütü mensubu olduğu öğrenildi.

Kadın teröristin kimliği ise henüz netleşmedi. Teröristlerin saldırıda PKK tarafından sıklıkla kullanılan AKS-74U kompakt silahlar kullandığı ve özel eğitim aldıkları anlaşıldı.

Saldırı sonrası güvenlik güçleri geniş çaplı bir inceleme başlattı ve teröristlerin arkasındaki yapıların ortaya çıkarılması için operasyonlar sürdürülüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler TUSAŞ saldırısının faillerinin PKK olduğunu açıkladı.

YAŞAR GÜLER'DEN AÇIKAMA

TUSAŞ saldırısı sonrası basın mensupları ile bir araya gelen Yaşar Güler, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi tekrar ediyorum, en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar