Timur Cihantimur'un avukatlarından 2 milyon dolarlık kefalet teklifi

23 Haziran 2024

A
A

ABD'de yargılanan Timur Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması için İstanbul'da 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulü teminat olarak sunmaya hazır.

ZgotmplZ

Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki yargı süreci devam ederken, avukatları müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması için 2 milyon dolar değerinde bir gayrimenkulü teminat olarak göstermeye hazır olduklarını açıkladı.

ABD'nin Boston kentindeki John Joseph Moakley Adliyesi'nde yapılan ilk duruşmada tutukluluk halinin devamına karar verilen Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok için aileler kefaletle serbest bırakılma girişimlerine başladı. VOA Türkçe'den Mehmet Sümer ve Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Cihantimur'un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, mahkeme hakimi Donald L. Cabell'e müvekkillerinin serbest bırakılması için yeni bir dilekçe sundu.

Avukatlar, dilekçelerinde Cihantimur'un babası Bülent Cihantimur'un, İstanbul'da 2 milyon dolar değerinde bir gayrimenkulü teminat olarak göstereceğini belirtti. Dilekçede, söz konusu gayrimenkulün yurt dışında olmasının bir sorun teşkil etmeyeceği ve bu konuda daha önce alınmış emsal kararların bulunduğu ifade edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

14 Haziran'da ABD'de tutuklanan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından Türkiye'den kaçmıştı. Türk yetkililer, ikilinin önce Mısır'a, ardından ABD'ye geçtiğini ve Miami'de saklandıklarını belirlemişti. Ayrıca, sahte pasaport almaya çalışarak Küba'ya kaçmayı planladıkları iddia edilmişti.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüphelilerin iadesi için girişimlerin sürdüğünü açıkladı. 18 Haziran'daki ilk duruşmada, anne Eylem Tok'un avukatının değiştirilmesi talep edilmişti. Tok'un bir sonraki duruşması ise 27 Haziran'da yapılacak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar