Töre, "Rumların kini dinmedikçe çözüm olmaz" dedi: BM ve AB boşa bekliyor

31 Ağustos 2024

Güncelleme: 31 Ağustos 2024

A
A

Aksaray'da, Rumların içerisindeki kin ve nefret sönmediği müddetçe bir anlaşmanın olmayacağını kaydeden Meclis Başkanı Töre, BM ve AB'nin boşuna beklediğini kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye’nin Aksaray ilinde temaslarda bulunuyor.

Bu sabah Ankara üzerinden Aksaray’a giden Töre, İl Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu ziyaret etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Valiliğe gelişinde Başkan Töre’yi Aksaray’da yaşayan Kıbrıs Barış Harekatı gazileri karşıladı.

Valilik özel defterini imzalayan Töre, burada açıklamalarda bulundu.

Töre, “Anavatan Türkiye’nin önemli illerinden biri olan Aksaray’da, tarihi valilik binasında kıymetli valimiz ile bir araya gelmekten mutluyuz” dedi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile dostluklarının Türkiye Büyük Milet Meclisi Genel Sekreterliği yaptığı döneme dayandığını belirten Töre, Türkiye’nin şehirlerinin hepsinin birbirinden güzel olduğunu kaydetti.

Ardından İl Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile birlikte Aksaray Şehitliği’ni ziyaret eden Töre, şehitlik şeref defterini imzaladı, çeşitli hediyeler takdim etti.

Şehitlerin kabrine çiçek bırakan Başkan Töre, basına açıklamalarda bulundu.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri de minnetle anan Başkan Töre, KKTC’nin kuruluşu öncesinde verilen mücadeleyi de anlattı.

Töre, bugün Kıbrıs’ta iki devletin olduğunu, devletlerinden vazgeçilmesi için kendilerine dünyanın baskı yaptığını, izolasyonlara maruz kaldıklarını ancak tüm bunlara rağmen Türkiye’nin desteği ile KKTC’ye sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

Rumların içerisindeki kin ve nefret sönmediği müddetçe bir anlaşmanın olmayacağını ve Kıbrıs’ın 13’üncü ada olmasına izin vermeyeceklerini yineleyen Başkan Töre, Kıbrıs Türklerinin asla Batı Trakya Türklerinin durumuna düşmeyeceğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin boşa beklediğini belirten Töre, “Onlar Gazze’ye baksınlar, orada binlerce sivil insan katlediliyor” dedi.

Filistin’de yaşananların benzerinin yıllar önce Kıbrıs’ta da yaşandığını anımsatan Töre, vatandan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar