Töre'den üniversite öğrencilerine ''KKTC'yi sevin'' çağrısı

30 Haziran 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü tarafından düzenlenen mezuniyet törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

ZgotmplZ

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü tarafından düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.

Girne Öğretmen Evi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Zorlu Töre, mezun öğrencilere hitap etti. Konuşmasında Kıbrıs Türklerinin Türk Milletinin bir parçası olduğuna vurgu yaparak, "Ayrısı ve gayrısı değiliz" ifadelerini kullandı.

GAZZE’DEKİ DURUMA DİKKAT ÇEKTİ

Töre, Gazze'de yaşanan katliama değinerek, medeni olarak adlandırılan ülkelerin ve çevrelerin bu duruma sessiz kaldığını söyledi. Töre, yaşanan vahşet karşısında insanlığın utandığını ancak bu zulme destek verenlerin utanmadığını belirtti. 21. yüzyılda vahşetin devam ettiğine dikkat çekti.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Mezun olan öğrencilere hitaben, emperyalist ve sömürgecilere aldanmamaları gerektiğini vurgulayan Töre, bulundukları ülkeyi ve milleti çok sevmelerini istedi.

Kıbrıs'ta barış istediklerini ancak KKTC'nden taviz vermeyeceklerini dile getiren Töre, "Bağımsızlık ve egemenliğimizden asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından başarılı mezun öğrencilere diploma ve başarı belgelerini veren Töre, öğrencilerin başarısını kutladı ve onları tebrik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar