Toros, Akıncılar köyünün sorunlarını gündeme getirdi

4 Haziran 2024

A
A

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fikri Toros, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Akıncılar (Lurucina) köyünün ve köy halkının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Milletvekili Fikri Toros, Akıncılar  (Lurucina)ve köy halkının sıkıntılarına değindi.

CTP Milletvekili Fikri Toros, Akıncılar'ın  ve köy halkının tecrit edildiğini, köye ulaşmak için bir yol olduğunu ancak onun da hasarlı olduğunu, Akıncılar halkının tüm yasal ve anayasal haklarından mahrum bırakıldığını kaydetti.

Akıncılar halkının tüm yasal ve anayasal haklarından mahrum bırakıldığını yineleyen Toros, halkın köyünü terk etmek zorunda kaldığını anlattı.

Akıncılar  için yapılması istenenleri sıralayan Toros, “Haspolat ile Akıncılar arasındaki yol projesinin ivedilikle gündeme gelerek hayata geçirilmesi; tereke ve devir işlemlerinin devlet tarafından üstlenilmesi; köye devlet tarafından bir takım yatırımlar yapılması; Akıncılar ve civar köylerin devlet tarafından agro turizm kapsamına alınması;  köye civar köylerden ulaşım sağlanması ve bölgedeki kara geçiş noktaların açılması” gerektiğini vurguladı.

Toros, CTP olarak konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar