Tüfekle ev basma ağır cezaya taşındı... Ortada kayıp 500 bin TL var...

12 Temmuz 2024

Güncelleme: 17 Temmuz 2024

A
A

Gönyeli'de tüfekle ev bastığı gerekçesiyle tutuklanan zanlı cezaevine gönderildi, çalındığı iddia edilen 500 bin TL'nin akıbeti ise şimdilik bilinmiyor.

ZgotmplZ

Gönyeli'de bulunan İ.K.'ye ait olan evi tüfekle basıp, ateş açan, evdeki 500 bin TL’yi aldığı iddia edilen zanlı E.A., "geceleyin ev açma, kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarrufu, kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarrufu, ikametgahtan sirkat, kasti hasar, ve şiddet kullanma tehdidi" suçlarından teminata bağlanmak üzere bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının 6 Temmuz 2024 günü, 05.30 sıralarında, babasına ait av tüfeği ile Gönyeli'de bulunan İ.K.'ye ait evin kapısını kırarak girdiğini ve tüfeğin dipçiği ile bazı eşyalara zarar verdiğini, bir el de ateş ettiğini anımsattı.

Zanlının evin bir odasında poşet içerisinde bulunan 500 bin TL nakit parayı da aldığı yönünde şikayet olduğunu aktardı.

Zanlının 8 Temmuz günü Gönyeli’de tutuklandığını, av tüfeğinin de bulunduğunu belirten polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde ifade verip, suçlamaların bazı kısımlarını kabul ettiğini açıkladı.

Zanlının silahla evi bastığını, ateş ettiğini kabullendiğini ancak 500 bin TL parayı çalmadığını söylediğini aktaran polis, çalındığı iddia edilen paralarla ilgili henüz bir tespit yapılmadığını söyledi.

Polis, savcının sorusu üzerine ise zanlı E.A. ile İ.K. arasında husumet olduğunu açıkladı.

Polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını, zanlının işlediği suçların ağır ceza mahkemesi kapsamına girdiğini ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Mahkeme, zanlının 2 ayı aşmayacak sureyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar