Tuğcu Kıb-Tek'e kararlılık bildirdi: Siz kesemiyorsanız biz keseceğiz

14 Haziran 2024

Güncelleme: 14 Haziran 2024

A
A

El-Sen Başkanı Tuğcu, T&T’nin büyük ortağı Emrullah Turanlı’ya özel bir muamele yapıldığını belirterek, "Ercan'ın artık Kıbrıs Türk halkının değil, Turanlı’nın malı olduğu" iddiasıyla tepki gösterdi ve "Siz kesemiyorsanız, biz keseceğiz" dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, Meriç Trafo Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Kıb-Tek’in 675 TL üzerinde borcu olanların elektriğini kesme uygulamasına tepki gösterdi.

675 TL borcu olduğu zaman elektriğini kestiğini, Kıb-Tek'in garibanın gözünün yaşına bakmadığını söyleyen Tuğcu, ancak T&T Şirketi'nin büyük ortağı olan Emrullah Turanlı’ya ayrımcılık yapıldığını belirtti.

Tuğcu, son kez bir uyarıda bulunduklarını ve Turanlı’ya borcunu ödemesi için bugüne kadar süre verdiklerini hatırlattı.

Dün akşam Kıb-Tek Genel Müdürü Dalman Aydın'ın şaibelerle dolu bir açıklama yaptığını, T&T yetkilileriyle görüşülüp borcun yapılandırılması için bir mutabakata varıldığını açıkladığını söyleyen Tuğcu, “Kıb-Tek, utanmadan bu kararı halk için aldığını söyledi. Ercan halkın malıymış gibi sunuldu; ancak Ercan çoktan satıldı ve Ercan artık Kıbrıs Türk halkının değil, Turanlı’nındır.” ifadelerini kullandı.

Bu mutabakatın içeriğinin ne olduğunu da soran Tuğcu, "Biz El-Sen olarak sizinle mutabık değiliz." dedi.

Tuğcu, Meriç Trafo Merkezi'nde kendilerini engelleyen polisler için de, “Sizler Emrullah Turanlı’nın koruyucusu oldunuz. Kıb-Tek Ercan’ın borcunu ödeyemeyince bankadan borç alacak ve faiz ödemek zorunda kalacak. Zararı da halk ve arkamızda Emrullah’ı koruyan polis ödeyecek.” dedi.

Dalman Aydın'ın polise şikayette bulunarak, kendisi olmadan hiçbir santrale Kıb-Tek çalışanının giremeyeceğini söylediğini belirten Tuğcu, “Siz kesemiyorsanız biz keseceğiz." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar