Türkiye'deki Medula sistemi KKTC'ye geliyor: Pilot hastane olarak Nalbanoğlu belirlendi

28 Haziran 2024

A
A

Türkiye'de sağlık alanında kullanılan Medula sistemi uygulaması KKTC'ye entegre edilecek. Sistem için pilot hastane olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi belirlendi.

ZgotmplZ

KKTC'de temaslarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Medula sistemi uygulaması için pilot hastane olarak seçildiğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu ziyareti sırasında konuşan Işıkhan, Nalbantoğlu'ndan başlanacak Medula sistemi uygulaması için bu yöndeki teknik hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Vedat Işıkhan, kayıt dışı istihdamın önlenmesi, sağlık hizmetleri veri altyapısı sistemi olan Medula sisteminin özel ve kamu tüm KKTC hastanelerinde kullanılmasının sağlanması, sosyal güvenliğe ilişkin altyapının geliştirilmesi gibi konularda iş birliklerinin devam edeceğini kaydetti.

MEDULA NEDİR?

Medikal Ulak (Medikal + Ulak), yani sağlık ağı anlamına gelen Medula, Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yürüttüğü en önemli bilişim projelerinden birisidir. Medula, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile sağlık tesisleri arasında, sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeksizin oluşturulmuş bütünleşik sistemdir.

Medula Alt Modülleri

Medula sisteminin 4 temel alt modülü bulunmaktadır. Bu modüllerin kullanıcıları ve işlevlerine ilişkin genel bilgiler şu şekildedir.

  1. Medula Eczane Sistemi
  2. Medula Optik Sistemi
  3. Medula Doktor Sistemi
  4. Medula Hastane Sistemi

Medula Hastane Sistemi

Medula Hastane Sistemi, hastaneler tarafından sevk, rapor, fatura ve ödeme vb. işlemlerin idaresi ve takibi açısından kullanılmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar