Türkiye'den bir ekip desteğe geliyor

17 Ağustos 2024

Güncelleme: 18 Ağustos 2024

A
A

Elçilik, Türkiye'den bugün bir ekibin Ada’ya gelerek, kullanımda olmayan “8 nolu ünite”yi aktif hale getirmesinin öngörüldüğünü duyurdu.

ZgotmplZ MYK Haber

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçilği, Teknecik Elektrik Santrali’nde bir süredir devam eden arıza nedeniyle elektrik üretimde meydana gelen sıkıntıların yakından takip edildiğini ve KKTC makamlarıyla birlikte çözüm seçenekleri üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, elektrik arzının devamlılığını sağlamak amacıyla Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden (EUAŞ) bir ekibin bugün (17 Ağustos) Ada’ya gelerek halihazırda kullanımda olmayan “8 nolu ünite”yi aktif hale getirmelerinin öngörüldüğü vurgulandı.

Açıklamada “Böylelikle 25 MW’lık ilave elektrik sisteme dahil edilecek ve yaşanan kesintiler en aza indirilecektir.” denildi.

Diğer yandan, TPİC’in de akaryakıt temin sürecinin hızlandırıldığı ve yakıtın 20 Ağustos Salı günü Ada’ya ulaşmasının beklendiği belirtildi. Bu şekilde, daha temiz bir üretim tesis edilerek turizmin en canlı olduğu dönemde ortaya çıkan çevre kirliliği riskinin de azalmış olacağı ifade edildi.

 Açıklamada “Kıbrıs Türk kardeşlerimizin her türlü sorununu, kendi sorunumuz bilerek çözüm üretme gayretlerimiz sürecektir.” ifadeleri de kullanıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar