"UBP, ciddi bir saldırı altındadır... Üyeler sandıkta gereken cevabı verecek"

5 Ağustos 2024

Güncelleme: 5 Ağustos 2024

A
A

Üstel, UBP Kurultayı’nın başkanlık seçimi yanında, “yeni hükümet krizlerine onay vermeme kurultayı” olduğunu belirterek, partinin saldırı altında olduğunu, ancak üyelerin kendi partisine saldıranlara sandıkta gereken cevabı vereceğini söyledi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanlığı için adaylık başvurusunu yapan UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, 21 Eylül’de yapılacak UBP 23'üncü Olağan Kurultayı’nın “iktidarda ve istikrarla devam etme kurultayı” olduğunu söyledi.

Köşklüçiftlik’teki UBP Genel Merkezi’ne saat 10.00 sıralarında eşiyle birlikte gelen Üstel, başvurusunu UBP Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu’na sundu.

Üstel, daha sonra basına açıklamalarda bulundu. Açıklama esnasında, UBP’li bazı bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları da hazır bulunarak, Üstel’e destek verdi.

Gelecek ay yapılacak Kurultay’ın önemine dikkat çeken Üstel, yaşanabilecek istikrarsızlıkların hükümete de yansıyacağını kaydederek, bu Kurultay’ın aynı zamanda “yeni hükümet krizlerine onay vermeme kurultayı” olduğunu belirtti. 

UBP’nin ciddi bir saldırı altında olduğunu ancak bu saldırılara karşı tek yürek olduklarını ifade eden Üstel, “Muhalefet partilerini ve gazetelerini arkasına alarak kendi partisine saldırmayı, kendi hükümetini aşağılamayı marifet sayanlara, UBP üyeleri gereken cevabı sandıkta verecektir.” diye konuştu.

Açıklamada, UBP’nin Kıbrıs Türk halkının özünü ve ruhunu temsil eden, güneşi ile ülkeyi aydınlatan, varoluş mücadelesinin sönmez meşalesi, KKTC’yi kuran ve yaşatan, insanların yıkılmaz kalesi olduğunu söyleyen Üstel, Kurultay’da söz konusu binlerce kişinin tek yürek olacağına, özgür iradesini sandıklara yansıtarak, iktidarın ve istikrarın devamına güçlü bir destek vereceğine inanç belirtti.

TAMAMLANAN PROJELER

Başbakanlık görevini devraldığı günden beri, ülkede yıllardır sonuçsuz kalan pek çok büyük projeyi ve reformu gerçekleştirmenin onurunu yaşadığını ifade eden Üstel, tamamladıkları bazı projeleri sıralayarak, şunları kaydetti:

“Gerçekleşmez denen Belediyeler Reformu’nu, açılmaz denen Yeni Ercan Havalimanı’nı, bitmez denen Lefke-Güzelyurt, Babalan-Yenierenköy, Girne – Alsancak çevre yolu projelerini tamamladık. Yıllardır atıl duran Girne ve Güzelyurt Hastane projelerini yeniden başlattık. Bitiriyoruz. Yıllardır istihdam edilmeyen engellilerimizi istihdam ettik. Yıllar sonra yeniden sosyal konut projelerini başlattık.

Halkımıza bazı hükümetler gibi maaş krizleri yaşatmadık. Yaşanan tüm ekonomik sıkıntılara rağmen kamu çalışanlarımıza, özel sektör çalışanlarımıza tarihte görülmemiş maaş iyileştirmeleri yaptık. Asgari ücreti döviz bazında Avrupa’nın en yüksek birkaç asgari ücretinden biri haline getirdik. İş dünyamıza, sanayicimize, tarımcımıza, hayvancımıza, çiftçimize tarihte görülmemiş teşvikler verdik.  Üstelik bunları söz verdiğimiz zamanlarda ödedik. Kadın girişimcilerimize, hibeler, krediler ve destekler sağladık.” 

“VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

İlk evim desteği, kırsal kesim arsalarının altyapılarının tamamlanması, şehit ailelerine tapuların dağıtılması gibi başarıları da hatırlatan Üstel, çalıştıklarını ve sonucunda ülkenin kazandığını kaydetti.

Sırada tüm projeleri tamamlamak ve yeni projelere başlamak olduğunu belirten Üstel, “Kimsenin kuşkusu olmasın, üyelerimizin büyük desteğiyle daha da güçlendireceğimiz iktidarımızla verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz.” dedi.

“Gerçekleştiremeyeceğimiz sözler vermiyor ama imza attıysak gereğini yapıyoruz.” diyen Üstel, siyasi istikrarla hükümete güvenin arttığını ifade etti.

"İSTİKRARDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR"

Bu istikrarlı gidişten rahatsız olanların varlığına da işaret eden Üstel, bu nedenle Kurultay’ın çok önemli olduğunu dile getirdi ve şöyle dedi:

“Bu Kurultay sadece bir başkanlık seçimi değildir. Bu Kurultay’ı sıradan bir başkanlık seçimi olarak gösterenler ciddi hataya düşerler. Bu Kurultay’ı kişisel hesapların görüleceği bir kurultay olarak görenler de büyük hataya düşerler. Bu Kurultay, hükümetimizle, iktidarda ve istikrarla devam etme Kurultayı’dır.”

Üstel, Kurultay’ın aynı zamanda, “yeni hükümet krizlerine onay vermeme, erken seçim bekleyenlere, Türkiye ilişkilerini sarsmak isteyenlere, UBP içinde karışıklık yaratarak iktidar olmayı hedefleyenlere, parti içi krizler peşinde koşanlara dur deme” kurultayı olduğunu da kaydederek, Kurultay’da “İstikrar sürsün, iktidar sürsün, UBP kazansın, KKTC kazansın” diyenlerin zaferle çıkacağını belirtti.

"MUHALEFET, GAZETELERİNİ KURULTAYI DİZAYN ETMEK İÇİN KULLANIYOR"

Kurultay sürecinin başladığı günden itibaren, şahsına, ailesine, hükümete ve yöneticilerine yönelik “atılmadık çamur bırakılmadığını” da söyleyen Üstel, bazı kişilerin saygı sınırlarını aşarak saldırdığını, muhalefetin UBP’yi karıştırmak için ellerinden geleni yaptığını ve gazetelerini UBP kurultayını dizayn etmek için kullandığını dile getirdi. 

“UBP’Yİ BÖLEMEYECEKLER... ”

Kendi partisine de saldıranlara UBP üyelerinin gereken cevabı vereceğini vurgulayan Üstel, şöyle konuştu:

“Bilsinler ki; siyasi çıkarları için kendi hükümetlerini dahi iktidardan düşürmeyi göze alanlar, ‘Ben yoksam UBP de yok olsun’ mantığına sahip olanlar bize ’UBP ya da güneş sevgisi’ öğretemez.

Muhalefet de bilsin ki; UBP’yi bölemeyecekler. Bizi iktidardan götüremeyecekler. Bizi erken seçime mecbur bırakamayacaklar.

Bu kurultaydan hiç olmadığımız kadar bir çıkacağız. Güçlü çıkacağız. Önümüzdeki tüm seçimleri kazanarak zaferden zafere koşacağız.”

“BAŞKALARI KAOS PEŞİNDEYKEN BEN SİZE İSTİKRAR VADEDİYORUM”

Üstel, ulaştırma sorunlarını çözmüş, çevre yollarını tamamlamış, hastanelerini açmış, enerji sorununa köklü çözümler bulmuş, alım gücünün giderek yükseldiği, refah seviyesinin arttığı, tüm sektörlerin hükümet tarafından desteklendiği bir ülke ve ulusal bir çözüm vizyonu haline dönüşen iki devletli çözümün arkasında sapa sağlam duran bir UBP vadettiğini kaydetti.

“Başkaları kaos peşindeyken ben size istikrar vadediyorum.” ifadelerini kullanan Üstel, “Partimizle yeni zaferlere devam diyoruz.” ifadelerini kullandı.

TAÇOY EVLADIMIZDIR, HEYECANDAN BİR ŞEY SÖYLEYEBİLİR"

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Üstel, bir diğer aday olan UBP Milletvekili Hasan Taçoy’un bu süreçte yaptığı açıklamalara ilişkin verdiği yanıtlarda, “Taçoy bizim evladımızdır. Partimizin bir milletvekilidir. Onun söyledikleri onun bileceği iştir. Heyecandan bir şey söyleyebilir.” dedi.

"İSTEYEN HER ÜYE ADAYLIK BAŞVURUSU YAPABİLİR"

Adaylık için 19 Ağustos'a kadar olan sürede, başka başvuruların yapılmasını öngörüp görmediği sorulan Üstel, ülkede ve UBP’de demokrasinin çalıştığını kaydederek, kapılarının herkese açık olduğunu, isteyen her üyenin UBP’ye gelip adaylık başvurusunda bulunabileceğini belirtti.

Adaylık sürecinde müdahale iddialarına da “Gülüp geçerim.” şeklinde cevap veren Üstel, UBP’ye birlik, beraberlik ve demokrasiyi getirdiklerini, üyelerinin takdiriyle 2027’ye kadar yola devam edeceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar