UBP, iki devletli çözüm siyasetini Meclis'e taşıyor

19 Temmuz 2024

Güncelleme: 20 Temmuz 2024

A
A

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu, TBMM'de dün alınan Kıbrıs'la ilgili kararı selamladı. UBP MYK ayrıca, bener bir Meclis karar önerisinin, KKTC Cumhuriyet Meclisi'ne sunulmasını oy birliği ile onayladı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Merkez Yönetim Kurulu, bugün toplanarak TBMM'de dün alınan Kıbrıs'la ilgili kararı selamladı; Cumhuriyet Meclis'ne Kıbrıs konusuyla ilgili bir karar önerisi sunma kararı aldı.

UBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, UBP MYK bugün, Genel Başkan ve Başbakan Ünal Üstel başkanlığında toplandı.

Toplantıda güncel konular yanında, TBMM'nin kararı ve Kıbrıs konusu da ele alındı.

UBP MYK'nın, TBMM’nin oy birliği ile kabul ettiği 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı ile ilgili kararı memnuniyetle karşıladığı ve selamladığı kaydedilen açıklamada, kararlara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"UBP MYK federasyon görüşme zeminin terk edildiğini göz önünde bulundurarak, adamızdaki tek ve nihai çözümün egemen eşitliğimizin ile uluslararası eşit statümüzün teyit edilerek iki devletli çözüm siyasetinin devam ettirilmesi,  KKTC”nin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması ve ülkemize uygulanan kısıtlamaların, izolasyonların kaldırılması için hep birlikte mücadele edilmesi olduğunun altını bir kez daha çizdi. UBP MYK ayrıca, bu görüşleri ve kararlılığı içeren bir Meclis karar önerisinin, partimiz tarafından KKTC Cumhuriyet Meclisi'ne sunulmasını oy birliği ile onayladı."

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar