"UBP ile koalisyon kurarım"

10 Eylül 2024

Güncelleme: 10 Eylül 2024

A
A

TDP Genel Başkanı Çeler, muhalefete değil, hükümete talip olduklarını vurgulayarak, iktidar olmamaları halinde UBP ile koalisyon kurabileceğini söyledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, TDP'nin seçimlere muhalefet partisi olsun diye girmeyeceğini belirterek, "Bugünden itibaren muhalefet etmeye değil, hükümet etmeye talibiz.“ dedi.

Ada TV’de Cüneyt Oruç’un sunduğu Gündem Özel Programı’nda gündeme ilişkin sorulara yanıt veren Çeler, TDP‘nin yeniden koalisyona girip girmeyeceği sorusuna, "girebileceği" yanıtını vererek, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile de koalisyon kurabileceğini belirtti.

Çeler, bugünden itibaren muhalefet etmeye değil, hükümet etmeye talip olduklarını ifade ederek, "Hükümet etmek için hareket edeceğiz, hükümet olmak için çalışacağız. Topluma da hükümete geldiğimizde neler yapacağımızı anlatacağız." diye konuştu.

TDP'nin, şu anki iki büyük partinin de aynı şeyleri söyleyerek, "güya muhalefet ettiği" şekilde bir yere gelmeyeceğini kaydeden Çeler, "Biz ne yapacağımızı topluma anlatarak onlardan oy isteyip, bu emanet oyları alarak hükümete gelmeyi istiyoruz." dedi.

Çeler, iktidar olmadıkları takdirde, koalisyon ortaklığı olacağını belirterek, "Hangi parti isterse olsun." ifadelerini kullandı.

"UBP ile koalisyon kurar mısınız?“ sorusuna ise "Kurarım" diyen Çeler; ancak Ulusal Birlik Partisi, TDP’nin sosyal demokrat anlayış çerçevesindeki önerilerini ve programlarını uygulamak adına kabul ederse koalisyon kurabileceğinin altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar